VVD hekelt slecht onderhoud oever Waterfront

Waterfront half juni

Door: Klaas Leegwater. Marjanne Vleghaar van de VVD heeft donderdagavond aan het eind van de raadsvergadering het achterstallig onderhoud aan de oever van het Waterfront aan de orde gesteld. Het raadslid vroeg aan het college welke actie ondernomen gaat worden om het recreatiegebied aan de Westeinderplassen weer aantrekkelijk te maken voor de inwoners van Aalsmeer. In zijn antwoord beloofde wethouder Bart Kabout beterschap.

Het onkruid aan de wandelboulevard groeit de laatste maanden door afwisseling van zon en regen als kool, gewoon gras krijgt zo niet de kans te ontkiemen. Het onkruid dat veel bijen aantrekt is goed voor de biodiversiteit maar belemmert bezoekers om in het gebied goed te recreëren. Tevens zijn bewoners aan de Stommeerweg het zicht op de Poel  kwijt. Daarnaast is er overlast van ganzen die hun behoefte doen aan de oever en op de betonnen trappen richting het water.

Waterfront half juni

Veel klachten
Drie dagen voor de officiële opening eind mei van Waterfront door Kabout werd het gebied nog rigoureus aangepakt door de inzet van een werkploeg die met bosmaaiers alles kort en klein maaide. Daarna waren onder meer de distels, brandnetels en klaprozen weer rap terug. Tot ongenoegen van inwoners die hebben geklaagd bij de gemeente. Uit de FIXI-app: ‘Het ziet er niet uit, onkruid staat een meter hoog, wanneer doet de gemeente er iets aan, dit is echt jammer…het had zo mooi kunnen zijn, fijn je handdoek neerleggen is niet mogelijk, trappetjes zijn levensgevaarlijk.

Waterfront vandaag

Steenresten
“Welke actie gaat u ondernemen om de situatie te verbeteren,” vroeg Vleghaar donderdag aan het college. Wethouder Kabout trok in zijn antwoord half het boetekleed aan. Hij zocht de verklaring van het gebrekkige onderhoud in de weinig soepele overdracht naar Meerlanden op het moment dat project Waterfront was afgerond. “Dat is niet helemaal goed gegaan. En er zaten steenresten in het groen, daarom was maaien niet mogelijk. Maar vanaf nu gaan we het op goed op orde brengen en houden,” aldus Kabout.

Loswal Kudelstaart
Vleghaar toonde zich tevreden met de antwoorden. Nadat Judith Keessen van Absoluut Aalsmeer ook nog de problematiek van het autoparkeren rond Waterfront aanhaalde en voorzitter Dirk van Willegen (Oude Kotte was vanwege corona afwezig) vervolgens het onderwerp wilde afsluiten, stak Eppo Buskermolen snel zijn hand op. De CDA’er, inwoner van Kudelstaart, verzocht Kabout dat het college ook de Loswal aan de Herenweg zou aanpakken. 

Ganzenpoep op de zwemsteiger in Kudelstaart.

“De zwemsteiger ziet er echt niet uit. Als ik niet bel om de ganzenpoep van de zwemsteiger af te halen of het gras te maaien gebeurt er niets,” aldus Buskermolen. “Ik wil voor de Loswal graag dezelfde behandeling als voor Waterfront, anders kom ik effe een bakkie koffie halen bij de wethouder,” klonk het quasi dreigend. Dat was een kwinkslag van de CDA’er naar eerder op de avond toen de uitnodigingen over ‘bakkies koffie drinken’ regelmatig tussen raadsleden over tafel gingen.

Recreatieterrein bij de Loswal (foto’s vanmorgen gemaakt)

Deze week is de oever bij Waterfront voor een gedeelte al opgeknapt. Er is gemaaid en de strook onkruid op de berm is smaller geworden. De bedoeling is dat op de vrijgekomen grond het gras nu kans moet krijgen te gaan groeien.

Foto’s Arjen Vos

5 reacties

  1. De grootste grap is als je met kinderwagen / rolstoel thv Christiani de ‘boulevard’ op gaat je tegen een doodlopend trappetje stuit waar je dus niet vanaf kan rollen.. duidelijk over na gedacht!

  2. En het zou fijn zijn als de douches het ook gaan doen.
    En dat er geregeld wordt dat men geen fietsen kan plaatsen voor de boxen van WSCA.

  3. Ik vergat nog te vermelden dat naast al het ongeregeld, de wilde grassen van ruim twee meter in het bewust ontworpen perk (Albert Mahangi van Amstelveen) te vinden zijn. Men bekommert zich kennelijk ook niet om het geproduceerde zaad dat heerlijk neerdaalt in mijn tuin…

  4. Klopt het is overal een troep, ik lig nu met de boot op het starteiland en daar liggen volop vuilniszakken opengescheurd door de vogels, een puinhoop.
    Op het water of aan de kant neem je vuil mee naar huis, kleine moeite

  5. Met klem adviseer ik ‘de VVD’ om de onderhoud-chaos bij Geerland 32 te Kudelstaart te komen bekijken. Amstelveen is er al op aangesproken, maar die maakt gewoon een lange neus. Vroeger noemde men dat ‘schijt hebben aan dronken Naatje’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin