Vragen blijven na opheffen fietsverbod Middenweg

Het besluit van de gemeente om toch maar af te zien van het fietsverbod op de Middenweg, is goed nieuws voor het fietsverkeer. Voor Middenwegbewoner Ron Hooyman is echter de kous hiermee nog niet af.

Hooyman heeft de gemeente in november 2015 gevraagd het besluit om fietsverkeer te verbieden, nog eens nader tegen het licht te houden. Op 23 februari ontving Hooyman een antwoord van de gemeente.

Op basis van de vragen van Hooyman heeft de gemeente onderzocht wat het risico is om het (brom)fietsverbod op deze weg niet in te stellen. De bevindingen van dit onderzoek bleken voldoende om het verbod af te blazen.

Wel zegt de gemeente de (tijdelijke) situatie te gaan verduidelijken door middel van borden en het promoten van alternatieve fietsroutes tussen Oost en Aalsmeer-Zuid en -Centrum.

In de rubriek ‘Lezerspost’ reageert Ron Hooyman op de brief van de gemeente.

2 reacties

  1. Hopelijk dat de politiek wakker wordt dat de belangen van bewoners in oost eindelijk serieus moeten worden genomen. Volgens mij is het openbaar belang groter dan individueel belang. Hopelijk dat zo ook de auto’s hier kunnen rijden, scheelt veel omrij verkeer (4 km per keer) om via de N201 naar oost te komen.

  2. Nu fietsers definitief op de weg blijven, kunnen de rechterlijke uitspraken weer uit de bureaulade worden gehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel