Vonk: ‘Zelfstandigheid niet in gevaar’

“De gemeenteraad van Aalsmeer is het enige orgaan dat een beslissing kan nemen over de toekomst van Aalsmeer.” Dat schreef burgemeester Jobke Vonk gisteren aan de raadsleden. Met haar brief wil ze de “bij sommige raadsleden” ontstane onrust wegnemen als zou Aalsmeer binnen afzienbare tijd samensmelten met de buurgemeente.

Aanleiding was de zogenoemde Lappendeken-motie die de Amstelveense raad vorige week woensdag unaniem aannam (klik hier voor artikel). Daarin wordt opgeroepen tot een inventarisatie van bestuurlijke samenwerkingsverbanden waarin Amstelveen acteert, en van de kansen die nauwere samenwerking met andere gemeentes kan bieden. Ook vraagt de motie te polsen hoe bijvoorbeeld buurgemeenten er tegenover staan.

Uitstekende samenwerking
Vonk had begrepen dat de motie “tot enige bezorgdheid” had geleid over “ons zelfstandig voortbestaan”. “Daar is echter geen reden toe,” laat ze de raad weten. De motie is volgens haar “niet” bedoeld om het samengaan van Amstelveen, Uithoorn en Aalsmeer te onderzoeken. “Mocht Amstelveen ooit met een dergelijk voorstel komen, dan is de Aalsmeerse raad de plaats waar dat voorstel wordt besproken.”

In een voetnoot geeft de burgemeester aan de ambtelijke samenwerking met Amstelveen “uitstekend” te vinden. “Ik ben er zeer tevreden over,” aldus Vonk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel