Verbinden op CDA nieuwjaarsborrel

Door: Arjen Vos. Is een nieuwjaarsbijeenkomst van de lokale politieke partijen nog wel van deze tijd, vroegen we ons vorig jaar af toen alleen het CDA en Absoluut Aalsmeer een receptie organiseerden. Dit jaar is het nog magerder gesteld met de open samenkomsten want alleen het CDA nam de moeite ‘iets te doen’ voor de inwoners en de collega-politici. Zaterdagmiddag bood de fabriek van TK Kunststof Puien aan de Takkade de partij gastvrij onderdak. Een toepasselijke plek als het ging om begrippen als ‘verbinden’ en ‘constructief’ bezig zijn.

Ruim 40 belangstellenden bezochten de borrel en daar zaten meer ‘gewone burgers’ bij dan vorig jaar in IKC Triade. Ook de belangstelling vanuit de collega-partijen was groter. Volgens bestuursvoorzitter Annik van Berlo die de gasten als eerste toesprak, had het CDA vanwege de schrale opkomst van voorgaande editie geen moment getwijfeld om de receptie door te laten gaan en ook niet om een open uitnodiging te plaatsen. “Het CDA is een open partij waar iedereen welkom is. Maar dat gevoel van welkom zijn ontstaat alleen maar in een afdeling waar de leden zich bij elkaar goed voelen en een bepaalde maatschappelijke verantwoordelijkheid willen oppakken. Dat begint bij banden smeden, de verbinding opzoeken, het appèl op elkaar doen. Daar dient deze nieuwjaarsborrel voor.”

De voorzitter blikte vervolgens terug op het afgelopen jaar en memoreerde enkele CDA’ers die overleden waren waaronder voormalig raadslid Ton Harte en ook haar eigen echtgenoot Marcel. Daartegenover stond blijdschap over de spontane aanmelding van een drietal nieuwe leden.

Fabriekdirecteur Raldo van der Kwaak geeft uitleg

Fijne sfeer
CDA-wethouder Bart Kabout benoemde dat de rust in het college inmiddels is teruggekeerd en dat er goed en constructief samengewerkt wordt met een fijne sfeer. Kabout stipte ook aan dat er in 2024 grote beslissingen door de raad genomen moeten worden om Aalsmeer toekomstbestendig te maken. Een uitdaging die veel vraagt van het college, de raad en de ambtelijke ondersteuning.

Ingenieus
Daarna volgde een rondleiding van directeur Raldo van der Kwaak en Mark Hoogenboom door de fabriek van TK Kunststof puien waarbij het eveneens over verbinden ging. Echter, hier betrof het de ingenieuze verbindingen tussen kunststof onderdelen waarmee het Aalsmeerse familiebedrijf kozijnen tot op de millimeter nauwkeurig in elkaar zet.

(Foto’s Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin