Weinig inwoners op nieuwjaarsreceptie CDA

Vrolijkheid bij de rondleiding van Triade-directeur Laura van Rossen.

Door: Arjen Vos. De gewoonte van de lokale politieke partijen om het jaar met een nieuwjaarsreceptie te beginnen, lijkt na de coronajaren een stille dood gestorven. Alleen AA en het CDA hielden de traditie in ere. Het gebruik zelf is vooral een feestje voor de eigen gelederen, zo bleek.

Absoluut Aalsmeer liet er geen gras over groeien. Direct in de eerste week na de jaarwisseling konden in De Oude Veiling de beste wensen worden uitgewisseld. Het CDA recepteerde zaterdag in het gebouw van IKC Triade waar ze gastvrij werden onthaald door directeur Laura van Rossen en collega teamleider Susanne.

Wethouder Bart Kabout aan het woord

‘Bedankt Jan’
Op deze bijeenkomst werd Jan Dreschler in de spotlights gezet voor zijn bijna 20-jaar lange bestuurswerk. Bescheiden als hij is, was voor hem een ‘Bedankt Jan’ ook meer dan genoeg geweest. Toch nam hij de lovende toespraak van voorzitter Annik van Keer waarbij ze zijn visie, charisma en bedachtzaamheid ‘met op het juiste moment een scherpe opmerking’ prees, dankbaar in ontvangst. Wethouder Bart Kabout stipte de spanning aan die er op allerlei gebied in de samenleving leeft en sprak de hoop en wens uit dat we het komende jaar wat meer ontspannen met elkaar om mogen gaan.

Jan Dreschler (r) laat de loftuitingen over zich heen komen

Onder de indruk
Daarna konden de pakweg 30 aanwezigen het gebouw bewonderen onder leiding van de genoemde gastvrouwen die zich duidelijk zeer enthousiast toonden over het Integraal Kind Centrum waar ze de verantwoordelijkheid hebben over zo’n 500 kinderen in zowel opvang als onderwijs. Degenen die nog niet bekend waren met IKC Triade waren duidelijk onder de indruk van zowel het IKC-concept als het gebouw.

Teamleider Susanne vertelt over de gymzaal

Gemiste kans
Waar de nieuwjaarsrecepties in ‘vroeger tijden’ steevast bezocht werden door collega’s uit de raad en een enkele betrokken burger, was het zaterdag met de animo van buiten het CDA magertjes gesteld. Een gemiste kans voor met name de inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart die toch duidelijk middels een advertentie waren opgeroepen langs te komen om tijdens deze gelegenheid met de raadsleden en wethouder in gesprek te gaan. Ze waren op de drie vingers van een hand te tellen. Ook van de andere partijen was de opkomst niet bepaald massaal te noemen al was het kwartet aanwezige AA’ers daarop een uitzondering. Dat roept de vraag op of een dergelijke receptie nog wel van deze tijd is. Fractievoorzitter van D66 Sybrand de Vries liet weten dat zijn partij nadenkt over een themabijeenkomst later dit jaar.

Foto’s Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin