Verbetergroep gestopt, werk voortgezet

Voor de ad-hocwerkgroep met de fractievoorzitters van CDA, AB, VVD en PACT en de burgemeester zit de verbeterklus er sinds vorige week woensdag op. In het vervolgtraject is het aan de gehele gemeenteraad, wethouders en burgemeester om verder schoon schip te maken en tot een “werkbare situatie in de raad” te komen. “Zodat de afgesproken verbeteringen gedragen worden door het gehele gemeentebestuur,” zo staat te lezen in een bericht op de website van de gemeente.

Drie maanden lang is de groep, waaruit HAC-leider Bram Heijstek tussentijds opstapte, onder leiding van extern adviseur Geeske Wildeman (foto) bezig geweest het politieke verbeterproces op de rails te zetten. Zo'n proces was nodig om de sterk verslechterde verhoudingen in de raad een halt toe te roepen. De werkgroep heeft vorige maand aanbevelingen gedaan, zoals het ontwikkelen van een nieuw vergadermodel en het verbeteren van de omgangsvormen.

Reflectie
Op de raadsvergadering donderdag legde Wildeman een korte verklaring af waarin ze aangaf dat raadsleden, wethouders en de burgemeester nu allemaal de draad moeten oppakken. Ze riep iedereen bij die gelegenheid op te “blijven reflecteren op uw eigen bijdrage aan het politieke klimaat”. (Klik hier voor artikel hierover)

Eén reactie

  1. Is het niet de taak van de burgemeester als voorzitter de zaken in goede banen te leiden? Is ze daar wel toe in staat? Of is er een zwakke burgemeester benoemd omdat het een tijdelijke functie is geworden met het oog op de intergratie met Amstelveen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel