Van Duijn ziek, stoelendans CDA

Wegens ziekte zal Robbert-Jan van Duijn minimaal tot begin juni het fractievoorzitterschap van het CDA niet kunnen vervullen. De leidersfunctie wordt tijdelijk waargenomen door Jaap Overbeek, die tot april vorig jaar eerste man van de christendemocraten was. Vervanger van Van Duijn wordt Ton Harte, die op de raadsvergadering van 19 februari beëdigd wordt.

Maandag vroeg Van Duijn tijdelijk ontslag aan. Die avond zat hij live in de studio van Radio Aalsmeer waar hij zijn muzikale top-10 liet horen. Tussen de bedrijven door sprak de jonge CDA'er wel over zijn leven als politicus, maar niet over zijn vertrek uit de raad.

De zeskoppige CDA-fractie bestaat straks voor eenderde uit tijdelijke krachten. Harte, als vervanger van Van Duijn, en Paul van Soelen, die sinds afgelopen najaar de zieke Ines van der Boon vervangt. Voor fractieassistent Harte is het zijn vuurdoop als raadslid.

Ton Smit terug
Daarnaast krijgt het CDA voor een periode van zestien weken een nieuwe fractieassistent. Dat wordt, met ingang van volgende week donderdag, Ton Smit. Oudgediende Smit nam na de verkiezingen vorig jaar maart afscheid van de raad.

Doordat Van Soelen en Harte interim-raadslid geworden zijn, beschikte het CDA niet meer over fractieassistenten. Elke fractie mag er twee hebben.

 

 

2 reacties

  1. Beste Robbert-Jan, heel veel sterkte en het is goed dat je even rust neemt.

  2. Vanaf deze plek mijn welgemeende beterschap wensen voor Robbert-Jan en een spoedig herstel en een snelle terugkeer in de plaatselijke politiek van Aalsmeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin