Tijdstip behandeling Structuurvisie vervroegd

Vanavond vindt de vergadering plaats van de Commissie Ruimte en Economie. Het agendapunt betreffende de Structuurvisie Green Park Aalsmeer, werd eind van de maandagmiddag plotseling naar voren gehaald en wordt nu als eerste behandeld. Opmerkelijk, vinden de bewoners rondom Greenpark. Ze verdenken de gemeente van een ‘tactisch spelletje’ omdat de groep voor vanavond een persconferentie heeft belegd die om 19.00 uur begint. Volgens de gemeente is het tijdstip vervroegd vanwege de aanmelding van meerdere insprekers.
 
Waar het om gaat is het plan om op Greenpark drie aparte onderkomens te realiseren voor arbeidsmigranten. De omwonenden zijn niet blij met deze plannen. Zij vrezen onder meer voor overlast en waardevermindering van hun woning. Voor de gemeente is het belangrijk dat deze migranten, hoofdzakelijk Polen, onder fatsoenlijke omstandigheden kunnen leven.
 
758 bezwaren
In totaal hebben 109 huishoudens, overwegend woonachtig aan Aalsmeerderweg, Machineweg en Hornweg, bezwaren ingediend tegen de plannen. De bewoners hebben bij elkaar 758 bezwaren gemaakt. Deze betreffen logistiek, infrastructuur, natuur, gezondheid, milieu en hoogte van bebouwing. Ze hebben zich verenigd in Belangenvereniging Omgeving Molenvliet.
 
Inspreken
Om de wijzigingen van de Structuurvisie door te kunnen voeren, is toestemming van de gemeenteraad nodig. Voordat deze een besluit neemt, wordt er gelegenheid geboden om alle kanten van de zaak te belichten. Burgers mogen inspreken, per burger maximaal vijf minuten. Het aantal burgers dat zich heeft gemeld was voor de Commissie reden om het agendapunt van half tien naar acht uur te vervroegen. En met het verzoek aan de burgers om tijdig aanwezig te zijn. Dat betekent dat de belegde persconferentie niet al te lang kan duren. Gelukkig is die niet ver van het gemeentehuis; de bijeenkomst vindt plaats in De Oude Veiling.
 
In de persconferentie, waarbij ook de pers uit omliggende gemeenten is uitgenodigd vanwege dezelfde huisvestingproblematiek, zal de belangengroep ingaan op de communicatie met de gemeente Aalsmeer. Vooral de in hun ogen slechte informatievoorziening en inspraakmogelijkheden zit hen dwars.
 
Foto's archief AV

 

Eén reactie

  1. niet alleen de migranten voorziening is een heikel punt maar ook het schiphol en langparkeren . als alles doorgaat dan komt er ruimte voor ruim 9000 parkeerplaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin