Thierry Baudet op weg naar Praamplein

Door: Arjen Vos. Als het richting begin april zou zijn, zouden we misschien nog kunnen denken aan een goede grap maar de tweet die we vanmiddag onderschepten blijkt toch een serieuze aankondiging dat Thierry Baudet komende zondag van plan is op het Praamplein campagne te komen voeren voor Forum Voor Democratie.

De aankondiging op Twitter is afkomstig van de nog tamelijk onbekende groepering WeerStandNL. In een Twitterbericht van FVD zelf laat de partij zien dat ze onlangs al in Apeldoorn en Doetinchem actief waren met hun vrachtwagen. Dat de partij Aalsmeer heeft uitgekozen kan geen toeval zijn. Tijdens de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2019 kreeg FVD met 21 procent de meeste stemmen. In exacte aantallen betekende dat zich ruim 2900 plaatsgenoten aangetrokken voelden tot het gedachtegoed van Baudet. Of dat sinds de recente bestuursperikelen en racistische uitingen van de partij nog steeds het geval is, moet blijken als op 17 maart de stemmen geteld worden.

Veiligheid belangrijkste
Vermoedelijk uit angst dat het te druk zou kunnen worden, is het bezoek niet groots aangekondigd. Wel heeft de partij anderhalve week geleden bij de gemeente gemeld dat ze Aalsmeer wilde aandoen. Morgen wordt er overleg gevoerd over de exacte locatie en over eventuele extra maatregelen die genomen moeten worden. Dat heeft volgens de gemeentevoorlichtster hoofdzakelijk te maken met de verwachte toestroom van mensen die het ijs op willen. “De verwachting is dat er komend weekend flink geschaatst gaat worden. Veiligheid vanwege corona is op dat punt het belangrijkste. Als er veel mensen met de auto naar het Praamplein komen om hier de schaatsen onder te doen, wordt het te druk. Daarom kijken we in de eerste plaats naar welke plek we Forum gaan toewijzen en hoe we dit gaan regelen,” aldus de voorlichtster die nog geen andere opties noemt en zegt dat er niet overwogen is om de bijeenkomst te verbieden. “Het recht van demonstratie staat in de grondwet, dus verbieden kunnen we niet. Wel kan de burgemeester om gezondheidsredenen restricties stellen.” Angst voor ongeregeldheden is er vooralsnog niet, daar zijn volgens haar geen signalen van opgevangen.

De bijeenkomst van FVD staat gepland om 10:00 uur.

Foto’s: screenshots Twitter

 

Lees vorig bericht

Officiële mededelingen 11 februari 2021

Lees volgend bericht

Werk aan Hogedijk legt 18e eeuws aardewerk bloot


3 Reacties

  • Wat ontzettend leuk! De vrijheidskaravaan van Thierry Baudet in Aalsmeer, hij gaat gewoon stug door, met zijn strijd voor meer democratie in Nederland. Hij is het origineel….en JA21 is de kopie.
    Je zou ook kunnen zeggen “wat rebelser”, maar die eigenschap hebben we nu JUIST hard nodig! Zet hem op Thierry, laterrr gaat iedereen gezellig schaatsen.

  • Ho,ho het is een politieke campagne bijeenkomst en geen demonstratie, dus verbieden dat gedoe van Baudet, ruim baan voor groot/ ouders met kinderen en kleinkinderen die willen schaatsen,

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *