Terug naar dorps karakter met afwaarderen N196

Gisteren werd in restaurant De Dorpshoek de samenwerkingsovereenkomst getekend voor de aanleg van een vrije busbaan over het tracé van de N196. Aanwezig waren onder meer de wethouders van Uithoorn, Haarlemmermeer, Aalsmeer en Amsterdam.
 
Volgens wethouder Jop Kluis worden met de aan te leggen HOV, (hoogwaardige openbaar vervoer verbinding) niet alleen de lijntjes tussen Uithoorn en Haarlemmermer korter maar ook de verbinding met Amsterdam verbeterd.
“Maar in Aalsmeer,” zo zei Kluis,” wordt de herinrichting van de oude N201 voornamelijk gezien als een leefbaarheidsproject. Dat biedt mogelijkheden. Met de aanleg van een vrije busbaan kunnen we aan weerszijden daarvan een parallelstructuur ontwikkelen met langzaam rijdend verkeer en veel voorrang van rechts.”
 
Van twee naar één
Volgens Kluis is de reactie van omgeving op de plannen zeer positief. “We hebben een uitgebreid participatieproces doorlopen waarbij vele meningen en ideeën zijn ingediend. Wat we gaan doen met de weg is van twee inkomende rijbanen één maken. Dan zal het tijdens de spits misschien niet de meest doorstromende weg van de regio worden. Toch kiezen we daarvoor want het belang van de leefbaarheid en aaneensluiten van dorp wordt door de meeste mensen belangrijker gevonden.”
 
Foto's: de ondertekening van de overeenkomst met van links naar rechts Marvin Polak (wethouder Uithoorn) Derk Reneman (wethouder Haarlemmermeer) Jop Kluis,  Pieter Litjens namens de Stadsregio Anmsterdam en Dick Winters als afgevaardigde van de Provincie Noord Holland. Als ludiek moment moesten eerst de puzzelstukjes in elkaar gepast worden. Foto's Arjen Vos

4 reacties

 1. Beste Karel,
  Wat een eervolle gedachte. Toch kan ik niet in de schaduw staan van de in 2003 overleden Willem Wilmink. Mijn stukjes zijn niet echt literaire hoogte punten. Maar af en toe ,krabbel, ik wat neer, omdat ik er plezier aan beleef. Voor de rest snel vergeten of te wel. Alles waait over. ( de is tevens de titel van mijn eerste in eigen-beheer uitgegeven verzamel bundel).
  vriendelijke groet, Gerard

 2. SOMS IS HET LEVEN EEN PUZZEL
  JE ZOEKT EN PAST
  TOT HET KLEINSTE LAATSTE STUKJE
  WAT HET VERBEELD IS ONDUIDELIJK
  DAAROM BLIJFT HET OOK EEN PUZZEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel