Stamtafel: geen vertrouwen in politiek

De uitzending van Stamtafel op Radio Aalsmeer stond gisteravond in het teken van het aangekondigde vertrek van burgemeester Jobke Vonk. De presentatoren Dirk Box en Dick de Geus lieten fragmenten horen uit de speciale persmeeting met de vijf fractievoorzitters, vorige week vrijdag, daags nadat Vonk haar ontslag had aangeboden.

In de radiostudio waren Wim Spaargaren, Johan Dekker, Rob Lutgerhorst en Frank Klaassen aangeschoven om over de burgemeester te praten. Enkele Aalsmeerders, onder wie Dick Lookman, Gerard Zelen, Theo van der Hoek en Jan Millenaar, gaven telefonsich hun visie op haar vertrek.

Andere wereld
De conclusie van de twee uur durende uitzending was volgens Box dat er “geen vertrouwen in de politiek” is, over de hele linie – van gemeenteraad tot B&W. Het lijkt er volgens de presentator op dat de politici en bestuurders grotendeels buiten de werkelijkheid leven. De opinie van de mensen in de straat is in zijn ogen in elk geval anders dan die van hen.

Wat voor burgemeester Aalsmeer nodig heeft? In de studio liepen de meningen uiteen van een kruising van de oud-burgemeesters Joost Hoffscholte en Pieter Litjens tot het terughalen van interim-burgemeester Theo van Eijk, die vorige week tijdelijk tot burgemeester van Montfoort is benoemd. Het moet iemand zijn met ervaring en met een krachtiger uitstraling dan Vonk, zo viel in de radiouitzending te horen.

Hoe nu verder in politiek Aalsmeer? Daar kwamen de gesprekspartners niet uit.

● Stamtafel van 26 februari terugluisteren? Klik hier

2 reacties

  1. Een uiterst democratisch podium, waar ieder, van wat voor politieke kleur dan ook, zijn eigen geluid kan laten horen. Bravo voor Radio Aalsmeer.

  2. Ik heb, tevergeefs, gevraagd om over ‘de laatste angel’ die eruit moet te discussiëren. Dat gesprek zou wellicht antwoord hebben gegeven over ‘hoe nu verder’. Als je eerst het probleem hebt ingekaderd, is oplossing van het probleem nabij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel