Schrijvers wachten op antwoord

De schrijvers van de brandbrief hebben hun zegje gedaan. Het verzoek van redacties van het Witte Weekblad, Stamtafel Radio Aalsmeer en AalsmeerVandaag tot meer openheid van gemeentezijde, beheerste gisteren in enige mate het nieuws. RTVA besteedde in haar journaal aandacht aan de kwestie en vroeg journalisten Jan Daalman en Arjen Vos naar de achtergronden. Ook Stamtafel sneed het onderwerp in de avonduitzending aan.
 
De gemeente heeft aangegeven de brief te hebben ontvangen en als ingekomen poststuk voor de raadvergadering van 7 april op de agenda te zetten. De brief zal niet inhoudelijk behandeld worden maar alleen procedureel. Het advies aan de raad is om kennis te nemen van de brief en deze door het college te laten beantwoorden. Dit omdat het in de brief gaat om persuitnodigingen voor bijeenkomsten die door het college van B&W worden georganiseerd.
 
HAC heeft aangegeven de brief liever tijdens de commissievergadering te willen bespreken. Fractievoorzitter Bram Heijstek schaart zich achter de briefschrijvers. De pers heeft volgens Heijstek 'een punt' in deze zaak. Daarbij is het volgens hem niet alleen de pers die regelmatig onvolledig op de hoogte wordt gebracht, maar ook de fractie en Heijstek als raadslid zelf.
 

 
 
Hierboven het nieuwsoverzicht van RTVA. Het fragment over de brandbrief begint na twee minuten. Ook wordt er in de uitzending aandacht besteed aan het migrantenhotel.
 
Foto: Jan Daalman aan het woord voor de camera van RTVA. (foto Arjen Vos)

6 reacties

  1. Motie: “De raad, gezien de brandbrief van drie Aalsmeerse media, nodigt het college uit de relatie met de media te herstellen en een zo breed mogelijke mediaselectie in die zin te informeren, en gaat over tot de orde van de dag”.

  2. Beste Agaath, Ik hoop dat de opening naar onze gemeenteraad, met vragen en daarop antwoorden krijgen, mede door uw doorzettingsvermogen, in de toekomst nog gemakkelijker wordt. Laat het en voorbeeld zijn: Uw geldbomen groeien gelukkig niet tot in de hemel, maar straks gewoon bij ons in de Hormeer!!

  3. Beste briefschrijvers, jullie hebben reeds een geweldige ‘sprong voorwaarts’ weten te realiseren. Als door een advocaat namens gewone burgers een schrijven wordt gericht aan B&W of, als door gewone burgers een AANGETEKEND schrijven wordt gericht aan B&W dan ziet of hoort men vervolgens NIETS. Let wel, dus zelfs geen reactie dat men het schrijven heeft ontvangen. Ik spreek uit persoonlijke, vrij recente, ervaring.
    Ik ben blij met uw acties om ‘de zaak’ (lees gemeenteraad) eens op te schudden, want alleen een verbouwde raadszaal voor een miljoen maakt dit oord nog niet tot een volwaardig zelfstandige democratie. Anders dan de eerste burger beweert.

  4. Het kan toch geen toeval zijn dat juist op deze bijzondere dag ‘Van Dale’ de begrippen openheid, integriteit en democratie uit hun woordenboeken heeft geschrapt.

  5. Het kan toch geen toeval zijn dat juist op deze bijzondere dag ‘Van Dale’ de begrippen openheid, integriteit en democratie uit hun woordenboeken hebben geschrapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel