Schipholparkeren: genoeg is genoeg

‘Oké, nog één drankje dan’. Ongetwijfeld weet je dan al dat het niet bij dat ene drankje blijft. Want, als één drankje niet te veel is, dan is dat ene drankje nadat je al een aantal andere drankjes dronk, ook niet te veel. Ergo: geen enkele hoeveelheid drank is ooit te veel.

Dit is een soritesredenering, één van de logische paradoxen waar filosofen zich over hebben gebogen. ‘Sorites betekent hoop en is een paradox die veroorzaakt wordt door een gebrek aan scherpe grenzen. Het argument gaat als volgt: als één zandkorrel geen hoop is, dan zijn twee en al doorredenerend een onbepaald aantal zandkorrels ook geen hoop. Dus: er bestaan geen zandhopen. Al lijken alle aannames correct, de conclusie is onlogisch: er bestaan wel degelijk zandhopen.’

Aan deze redenering moest ik denken toen vorige week donderdag in de gemeenteraad het uitbreiden van het parkeerterrein in Green Park Aalsmeer deelgebied 3 behandeld werd.

Sunny Lakerveld van GroenLinks wist haarfijn uit te leggen waar het in feite om ging. “De snelle groei van Schiphol in de afgelopen jaren is met name te danken aan de komst van de 'low-cost carriers' en de daarmee fors gedaalde ticketprijzen. Twee weken auto parkeren op het parkeerterrein van Schiphol kost meer dan een vliegticket voor een zonvakantie. Door dit feit hebben we de afgelopen jaren op veel plekken in Aalsmeer locaties voor Schiphol parkeren zien ontstaan.

Deze 'low-cost parkeerterreinen' blijken erg succesvol bij de vliegende consument. Om de groei van het Schipholparkeren in onze gemeente tegen te gaan is er beleid op afgestemd en zijn de structuurvisie Green Park en bestemmingsplan omgeving N201 aangepast. Tevens hebben wij als gemeenteraad met de motie ‘Genoeg is Genoeg’ echt aangegeven en uitgesproken tegen verdere uitbreiding van Schiphol te zijn. Als we nu toestaan het Schipholparkeren toch weer uit te breiden, stimuleren we daar indirect de groei van Schiphol mee. Laat de Raad dan ook de daad bij het woord voegen: Genoeg is Genoeg, niet alleen in de lucht boven ons, maar ook het blik voor ons.” 

Dat ene drankje zal Sunny niet nemen. Willem Kikkert van D66 twijfelt: zal hij zijn gevoel of verstand volgen? Het is maar een heel klein stukje, dus wat zou er op tegen zijn om er te parkeren? Nou ja, er zit niks in voor Aalsmeer, geen vergaande duurzaamheidsmaatregelen als carports bedekt met zonnepanelen en een afscherming met klimaatadaptieve beplanting. Rationele verklaringen, maar toch zegt hij zijn gevoel te volgen. Eigenlijk zou hij best dat drankje willen nemen, maar hij doet het niet, maar waarom, dat weet hij niet. 

Bij het CDA, Absoluut Aalsmeer en de VVD ligt dat anders, om het Schipholparkeren staat men niet te juichen, maar ja het is maar een klein stukje grond waar we weinig mee kunnen en het ligt in een zone die niet bebouwd mag worden. Men stemt voor. Oké nog één drankje dan.

Tekst Joop Kok

Foto's: Sunny Lakerveld legt uit waarom ze geen voorstander van een uitbreiding van Schipholparkeren is, de handen van GroenLinks en D66 gaan omhoog als er gevraagd wordt wie er tegen het voorstel is. Bij het CDA zijn ze voor. Foto's Arjen Vos. 

(advertentie)

 

2 reacties

 1. Hier wordt je misselijk van ,met dit gezwam kom je niet ver.
  Je moet een sterke geest hebben om dit te kunnen volgen.
  Mijnheer Zelen u begrijpt zelf de vlieg op niet laat staan een ander.

 2. Vlieg op!

  Hangend in een bruin cafe, waar de gezelligheid voorbij vliegt,, daar ziet men nooit de laatste bel op tijd landen:l

  Sterke benen die dan kunnen zeggen: Genoeg is genoeg!

  Moeten we eerst alles groen zien voor onze ogen, van misselijkheid aan blik?

  De powergirl van Groenlinks gaat u voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin