Robbert-Jan van Duijn ‘Raadslid van het Jaar’

Robbert-Jan van Duijn is Raadslid van het Jaar 2014 geworden. De fractievoorzitter van het CDA won afgetekend. Hij kreeg 22 punten van de 'jury', die bestond uit leden van de gemeenteraad. Tweede, met 14 punten, werd Wilma Scheltema. Het PACT-raadslid, nieuwkomer in het hoogste bestuursorgaan, werd wel het vaakst genoemd, in negen lijstjes.

Met 11 punten werd fractievoorzitter Robert van Rijn van de VVD de nummer drie. Ex aequo als vierde eindigden fractievoorzitter Helma Persoon van Aalsmeerse Belangen en VVD'er Dirk van der Zwaag. Ze kregen 9 punten.

Aan de verkiezing tot 'beste' raadslid deden negentien raadsleden mee. Drie van hen leverden, met redenen omkleed, geen voorkeurslijstje in. De uitslag is daarmee gebaseerd op zestien stemmers, op de 23 raadsleden die de Aalsmeerse gemeenteraad telt. Dat is een stevig 'opkomstpercentage' van 83%.

Top-3 op gevoel
Twee raadsleden meldden zich anoniem – dat kon – met hun lijstje. Ieder raadslid was gevraagd om een top-3. Criteria had de redactie bij deze eerste verkiezing niet opgesteld. In een bericht aan de raadsleden was verzocht om op gevoel een keuze te maken. De achterliggende gedachte was: wie heeft zich in het moeizame raadsjaar 2014 gemanifesteerd als 'uitstekend raadslid' in de ogen van de gemeenteraad zelf.

Terwijl Scheltema in negen top-3's voorkwam, scoorde Van Duijn daarin acht keer. In totaal kwamen er twaalf verschillende namen voor op de lijstjes. Twee raadsleden zetten zichzelf op de eerste plek, wat toegestaan was.

Nieuwkomers scoren
Er is informeel, tijdens de eindejaarsborrel van de raad in 2011, al eens een verkiezing geweest. Toen was Robbert-Jan van Duijn ook al winnaar, samen met Robert van Rijn. Beiden hadden er hun eerste anderhalf jaar raadslidmaatschap op zitten. Ze zijn intussen allebei fractievoorzitter.

Van de vijf besten dit jaar zijn Wilma Scheltema en Dirk van der Zwaag in maart nieuw in de raad gekomen. Helma Persoon is sinds anderhalf jaar raadslid.

Winnaar Robbert-Jan van Duijn krijgt later deze maand als presentje een interview op AalsmeerVandaag plus een verrassing.

Foto's: de top-3, van boven naar beneden Robbert-Jan van Duijn (CDA), Wilma Scheltema (PACT) en Robert van Rijn (VVD). (foto's archief AV)

 

2 reacties

  1. Wat een mooie resultaten. Namens het redactie- en presentatieteam van RADIO AALSMEER POLITIEK breng ik de gelukwensen over. Wij kijken uit naar jullie politieke wensen (voor 2015 in ons programma zaterdag 3 januari 2015 vanaf 12.00 uur).

  2. Robbert-Jan, heel hartelijk gefeliciteerd met je uitverkiezing.
    Opvallend is wel, dat juist de kopmannen/vrouwen van de politieke ploegen het beste scoren. Maar mijn felicitatie gaat ook mede uit naar de gehele fractie van de ,winnaars, .Zonder verstandige mensen om je heen, kom je de politieke berg maar moeilijk ongeschonden over.
    GEFELICITEERD!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin