Raad stemt in met plan Zeilfort, bewoners naar rechter

(Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: redactie. Ontwikkelaar Martijn de Liefde kan doorgaan met zijn projectplannen van Zeilfort Kudelstaart. Donderdagavond ging de gemeenteraad ruimschoots (19-3) akkoord met het bestemmingsplan. Alleen partijen Judith Keessen en Absoluut Aalsmeer stemden tegen. Deze fracties dienden tijdens het debat een motie van treurnis in over hoe het proces op onderdelen is verlopen. De motie leidde tot ontzetting en afkeurende woorden bij andere partijen.

Werkgroep Fort Kudelstaart zal beroep instellen bij de Raad van State tegen het raadsbesluit. De stichting vreest verkeersoverlast, schade aan het fort en meent dat de ontwikkelingsplannen niet overeenkomen met de eerder door de raad vastgestelde uitgangspunten en kaders. Pas als de Raad van State het beroep van de werkgroep ongegrond verklaart, is het besluit onherroepelijk. Uitspraak wordt binnen een jaar verwacht. 

Het agendapunt ‘Tuinieren buiten de kaders’  met als onderdeel bebouwing in het Heegstrapark werd wegens tijdgebrek verschoven naar de raadsvergadering van 10 december.

 Later uitgebreid meer.

Foto archief AV

2 reacties

  1. Ik meen mij te herinneren dat we hebben besloten over het wel of niet aankopen van het Fort en daarbij de intenties van kleinschalige exploitatie in acht namen. Maar is er toen ook direct een raadsbesluit over de invulling kaders genomen?
    Het verbaasd mij wel dat ze met zo veel gelijke leden in de raad nu zo’n compleet tegenstrijdig besluit nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel