Raad sluit wéér af om kwart voor twee

“Het is 1 uur 43,” zei burgemeester Jobke Vonk redelijk monter. “We waren uitgenodigd in de feesttent, maar die is dicht…” De raadsleden mochten even naborrelen in de bar in de raadskelder, als alternatief.

Om acht uur gisteravond begon de gemeenteraadsvergadering met de uitnodiging van AB-raadslid René Martijn, tevens voorzitter van Feestweek Aalsmeer, voor “een borrel in de vip-tent” na afloop. De feestweekavond 100% Aalsmeer! was op dat moment nog niet begonnen. Toen Gerard Joling in de feesttent om 1 uur zijn laatste noot zong en de stilte over Aalsmeer neerdaalde, waren de raadsleden nog 'vrolijk' aan het bakkeleien.

Aardig detail: de vorige raadsvergadering, in juli, was ook om kwart voor twee afgesloten. Het publiek was allang zijn bed ingedoken, net als vannacht.

Kwalijke reputatie
Het was de eerste raadsvergadering na het zomerreces. Zou daarmee, met een frisse start en goede voornemens, een eind komen aan de na de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen verworven kwalijke reputatie van de Aalsmeerse raad? Nee.

Integendeel, die reputatie werd alle eer aan gedaan met naargeestige incidenten, uit de hand lopend gekijf en een toonzetting die niet in de raadzaal thuishoort. Dat belooft wat.

Later meer.

 

Eén reactie

  1. Ik kom heel graag naar de raadsvergaderingen. Maar als ik bij voorbaat al weet dat het weer nachtwerk wordt, dan vermindert snel mijn belangstelling… Ik kan mij niet voorstellen dat ieder dan nog ‘scherp’ is, in het denken en het debatteren, zo laat in de nacht. Korte en flitsende vergaderingen geven wellicht volle tribunes en scherpe en betere debatten!!
    P.S. Vaak zitten aan het eind van het debat ook nog de ‘leuke’ onderwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel