Raad is het eens: grens voor groei Schiphol is bereikt

Was het woensdag tijdens de inspraakavond nog betrekkelijk rustig, gisteravond puilde zowel de raadzaal, de balkons als de hal ernaast uit van de mensen. Zo'n 150 belangstellenden waren naar de ingelaste raadvergadering gekomen om te horen hoe de gemeenteraad over de groeiplannen van Schiphol denkt. Een aantal daarvan maakte duidelijk een statement door met mondkapjes op en protestborden de vergadering bij te wonen.

Wat de vergadering zelf betreft waren alle partijen het opvallend met elkaar eens. In andere bewoordingen maar met steeds dezelfde strekking werd tegengeluid gegeven aan de expansiedrift van de luchthaven en de toestemming die minister Cora van Nieuwenhuizen aan Schiphol wil verlenen. 'Genoeg is genoeg' werd er geroepen. En als variant daarop: 'Teveel is teveel'. Het was wel duidelijk dat de grens voor groei wat de Aalsmeerse bestuurders betreft, bereikt is.

Ongebruikelijk was de afsluitende oproep van burgemeester Oude Kotte om de aanwezigen te vragen om applaus wanneer de ingediende motie aan het adres van de minister de goedkeuring van ieder kon wegdragen. En aldus geschiedde. Later meer.

Foto Arjen Vos

(advertentie)

 

 

15 reacties

 1. helemaal eens met mv.spring in t veld verhuizen waarom. wij wonen al 70 jaar aan de aalsmeerderweg. toen ik geboren ben werd de aalsmeerbaan pas aangelegd. maar nu wat anders .stond zojuist op teletekst de uitstoot van co2 op schiphol is de afgelopen 5 jaar enorm gestegen. wij als burgers moeten ons maar in de schulden steken vanwege de co2 uitstoot allemaal van het gas af warmtepompen enz.. hoe bizar dat schiphol dan nog mag groeien nog meer co2 uitstoot .laat mv. nieuwenhuizen ons dat maar eens uitleggen.
  henk de vries

 2. Wij denken persoonlijk dat eigenlijk niemand in Aalsmeer echt tegen Schiphol is en gaan ze allemaal voor een goede economie !(wat dat extra ook mag zijn als het om extra DB gaat en fijn stof)
  En de veel gehoorde kreet het helpt toch niets en Schiphol is er en krijg je niet meer weg dat is helemaal waar, maar daar gaat het inmiddels al lang niet meer over.
  En worden zo moe van steeds hetzelfde verhaal dan ga je toch verhuizen ?waarom ?voor wie ?
  De bovengrens is allang overschreden ook voor Aalsmeerders die opgegroeid zijn met Schiphol en al 57 jaar of langer in Aalsmeer wonen op het zelfde adres waar het level allang is bereikt en daarom genoeg is genoeg.
  En laten we allemaal hopen dat er nooit iets ergs gaat gebeuren boven Aalsmeer om een ieder dan pas wakker te schudden en de neuzen allemaal dezelfde kant op te krijgen want dan is het te laat ,en ruim 12 duizend huishoudens in onze woonplaats kan me niet voorstellen dat er daar maar 150 mensen last van Schiphol hebben die donderdag j.l op de Raadsvergadering waren ? MVG

 3. Goedemorge Jan,

  Zo eensgezind was de gemeenteraad toen niet, tijdens het debat voor uitbreiding van Schipholparkeren.

  Op het gebied van Schipholuitbreiding is Groenlinks konsekwent in haar beleid.

  Het was dan ook Groenlinks en daarna D66 die tegen stemde.

  ik ga er vanuit, dat na de unanieme aangenomen motie van 11 july, over uitbreiding van Schiphol, ook de overige politieke partijen in Aalsmeer, AA, CDA en VVD, geen een strookje ‘parking Schiphol’ meer toestaan.

 4. Jongens, wat fijn die politieke eensgezindheid tégen uitbreiding van Schiphol! Is dit dezelfde raad die drie weken geleden vóór uitbreiding van schipholparkeren op Greenpark(ing) stemde…?!?!

 5. een reactie op klaas. vorig jaar stond het huis bij onze buren te koop .er kwam er stelletje uit de hornmeer langs . ze waren de herrie van de vliegtuigen in de hornmeer zat. mijn antwoord kom een langs als ze hier overkomen onder de aalsmeerbaan.
  2 dagen later kwamen ze weer. ze schrokken hoe erg het hier is.heb ze niet meer gezien. veel aalsmeerders weten niet hoe erg het is aan de aalsmeerderweg en oosteinderweg. wie voor groei van schiphol is kom eens een naar naar de aalsmeerderweg en oosteinderweg .denk niet dat deze mensen nog voor groei van schiphol. zijn ook in de buiten gebieden word het steeds erger henk de vries

 6. Een ieder heeft een mening .
  Die moet je kunnen delen in welke vorm dan ook .
  In onze democratie is het een recht en geen plicht.
  Rechten /plichten worden door de wet geregeld .

 7. Geachte heer Kok,

  ik wil niet al te veel inhoudelijk op uw bijdrage ingaan, ieder heeft zijn recht op zijn eigen mening in deze,
  maar….,
  met mij waren er heel veel verontruste en vooral heel veel nadenkende burgers op woensdag 10 july aanwezig, om hun gefundeerde verhaal kwijt te kunnen aan een gemotiveerde gemeenteraad.

  Wij als insprekers, voelde ons zeker serieus genomen.

  Zie uitkomst ervan op 11 july vertaald in de unanieme motie van Groenlinks.

  Is dat laakbaar ?

 8. Tja, er werken ongeveer 65.000 mensen op Schiphol, en nog meer zijn er indirect afhankelijk van. Gemiddeld stapt zo een beetje iedere Nederlander ieder jaar wel in een vliegtuig. Er staan heel veel (en die groeien ook) logistieke bedrijven rondom Schiphol. Schiphol heeft ons hier in de regio en OOK Aalsmeer welvaart gebracht. En doet dat nog steeds. En dan vind ik het zeer zeer naief van mensen die denken dat ze invloed kunnen uitoefenen op de groei, en ik vind het laakbaar dat politieke partijen goede sier maken met Schiphol. En ja beste mensen ook ik heb op Schiphol gewerkt, 15 jaar lang met heel erg veel plezier, en ja beste mensen ook ik hoor de vliegtuigen, ze komen links langs, en ze komen rechts langs, soms kun je bijna de piloot zien zitten… En heel lang geleden in de jaren 60, woonden wij in Aalsmeer, en wierp ik mij als kleuter op de grond als er weer eens eentje overkwam, soms gingen de pannen van het dak. Er is in de 50 jaar weinig anders… Schiphol hou je niet tegen, richt je op “vergoeding” voor de overlast. Dus isolatie van je huis, speeltuin voor kids, dat soort dingen.

 9. Maar Klaas, voor het standpunt voor groei heb je goede argumenten nodig en er is blijkbaar geen partij die die goede argumenten heeft. Goede argumenten heb je, die hoef je niet te verzinnen en dat is wat een deel van de “groeiers” doet, argumenten verzinnen. Wat zijn jouw argumenten voor groei? En als er dan nu geen partij is voor de groei van Schiphol, richt er dan een op. Wordt vast een grote partij.

 10. Grappig, als het goed is zijn er verschillende politieke partijen zodat de hele bevolking een keus heeft. Nu lijkt het net alsof de niet-groeiers de politiek gegeizeld hebben. Er zijn in Aalsmeer genoeg inwoners die Schiphol graag zien groeien, waar is die stem gebleven?

 11. Tja, nu kunnen de Aalsmeerse politici hun handen in onschuld wassen, ze hebben zelfs applaus gekregen voor hun standpunt.

 12. “Ja maar hunnie”. Te makkelijk Klaas!
  En als je even wacht vliegen ze straks weer massaal over.
  Heb je ook echte argumenten?

 13. Vraag me af hoeveel mensen welke voorstander van Schiphol zijn er bij de 150 aanwezigen waren : meestal is de zwijgende meerderheid niet aanwezig bij zulke zaken en zijn de “tegen” stemmers degenen die hun stem duidelijk willen laten gelden…

 14. Al gaat er uren geen vliegtuig over en ik fiets over de Stommeerweg dan moet en heb ik altijd een mondkapje nodig en op. Aalsmeer(ig) eerst de balk uit eigen oog voor je aan de moeizaam te verwijderen splinter van het Schiphol oog begint!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin