PvdA en GroenLinks (toch) in oppositie

Raadzaal (foto archief AV)

Door: Joop Kok. Onder druk van CDA, VVD en D66 heeft Absoluut Aalsmeer uiteindelijk besloten om PvdA en GroenLinks uit te sluiten van coalitiedeelname. In goede harmonie is de afgelopen maanden door alle partijen onderhandeld met als uitgangspunt een raadsbreed akkoord en een raadsbreed college.

Absoluut Aalsmeer heeft hier lang aan vastgehouden maar is gezwicht voor de druk. Ronald Fransen, fractievoorzitter GroenLinks: “GroenLinks en PvdA hebben beiden vanaf het begin aangegeven niet door een andere partij in het college vertegenwoordigd te willen worden.”

De vorige periode werden GL, PvdA en AA vertegenwoordigd door een D66 wethouder. AA stapte halverwege de periode uit het raadsbreed akkoord uit onvrede met de gang van zaken. GL en PvdA zaten de rit wel uit.

Jelle Buisma, fractievoorzitter PvdA: ”Het is jammer dat het zo gelopen is. Vanaf de eerste gesprekken hebben we aangegeven niet te gaan tekenen bij het kruisje. We willen, evenals GroenLinks, worden gezien als volwaardig gesprekspartner. Vorige keer waren we als PvdA voorvechter van een breed akkoord. Nu gaan we dus de oppositie in. Uiteraard zal dit constructief zijn, we zullen de zaken die het college voorstelt niet op voorhand afwijzen, maar er ook niet op voorhand mee akkoord gaan.”

PvdA en GroenLinks zeggen Aalsmeer een goed en betrouwbaar bestuur te gunnen en wensen de overgebleven partijen alle wijsheid toe.

 

 

Eén reactie

  1. JAMMER,

    GEEN VROUW IN COLLEGE,ZO IK LEES OP GEM. PAGINA.

    CONCLUSIE: MANNELIJK FEESTJE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin