Postkantoor en meer nieuwbouw op commissievergadering

Na een maand gedwongen rust (er waren geen onderwerpen, heette het) vergadert vanavond de raadscommissie Ruimte & Economie. Met, jawel, een volle agenda.

Aan bod komen de gewenste kwaliteit van het onderhoud van de openbare buitenruimte, een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan Schinkelpolder, plannen voor het oude postkantoor en startnoties voor het nieuwbouwproject Polderzoom en voor bouwkavels bij Herenweg 61 in Kudelstaart.

Oude postkantoor
Op de postkantoorlocatie wil projectontwikkelaar De Nijs ongeveer dertig woningen voor starters en senioren bouwen. B&W voelt voor dit “kleinschalige” initiatief, onder meer om daarmee “de leegstand van het voormalig postkantoor aan te pakken”.

De ontwikkeling van het plan moet “in goed overleg met de omwonenden” plaatsvinden, vindt B&W. Die krijgen een “advies”-rol bij de planontwikkeling.

Polderzoom
Het project Polderzoom is onderdeel van de Tuinen van Aalsmeer, de serie ambitieuze nieuwbouwprojecten rondom de Burgemeester Kasteleinweg. B&W wil met de eerste fase van Polderzoom starten. Het gaat om het bouwen van “betaalbare woningen” in het gebied van de Nieuwe Aalsmeerderlaan.

Die nieuwe weg gaat vanaf het kruispunt Aalsmeerderweg, Ophelialaan en Stommeerkade naar het kruispunt N196-Stommeerkade lopen. Er komen “maximaal 200 huizen”, verwacht B&W.

Heijstek
Om de commissievergadering hangt de geur van HAC-raadslid Bram Heijstek, die verdacht wordt van identiteitsdiefstal en stalking. Na zijn anderhalve dag durende verhoor vorige week is het vanavond de eerste vergadering waar gemeenteraadsleden in het openbaar in de raadzaal bijeenkomen. Formeel is Bram Heijstek in elk geval vrij om op zijn zetel plaats te nemen en mee te discussiëren.

● Klik hier voor de agenda en documenten over de vergaderonderwerpen op de gemeentewebsite

Foto's: het voormalige postkantoor zoals het er vanmorgen bij lag. (foto's Arjen Vos)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel