Partijen lopen zich warm voor 19 maart

Nee, de verkiezingsborden staan er nog niet. Maar lang zal dat niet meer duren. De gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart naderen immers met rasse schreden. De campagnes zullen vanaf volgende week écht losbarsten. Het wordt inmiddels al drukker en drukker in politiek Aalsmeer.

Voor (flarden van) verkiezingsprogramma's is het nog zoeken geblazen op de partijwebsites.  AB is op dit moment het verst gevorderd, al is het programma online nog niet als compleet document beschikbaar, wél in losse hoofdstukken (klik hier). De andere partijen komen er op of kort na 1 februari mee. PACT heeft wel een, zoals ze het noemt, “definitieve conceptversie” klaar (klik hier). De kandidatenlijsten zijn rond, behalve die van nieuwkomers HAC en Lijst Tas.

Meet & Greet PACT
Komende vrijdag houdt PACT een soort uitgestelde nieuwjaarsborrel. Het wordt een Meet & Greet, bedoeld om kennis te maken met de kandidaten op de lijst van de lokale progressieve combinatie. Voor de afwisseling gebeurt het eens niet in Aalsmeer, maar in Kudelstaart, in het Dorpshuis. Aanvang 20.00 uur. Iedereen is welkom, leden en andere belangstellenden.

PACT meldt in een persbericht dat de presentatie van de kandidaten op de partijwebsite een groot succes is gebleken. Er was een “overweldigend aantal hits”, ruim 1800. “Overduidelijk het meest populair onder de bezoekers” zijn de hoogst geplaatste vrouwen op de lijst, Sunny Lakerveld (nummer 3) en Wilma Scheltema (5). Cijfers geeft PACT echter niet. Voor de partij was het “reden” om een ieder de gelegenheid te geven de PACT'ers op informele wijze persoonlijk te leren kennen.

AB-dag
Aalsmeerse Belangen (AB) laat weten dat er op zaterdag 15 maart een open podium en muziekavond zijn op de hele bovenverdieping in De Oude Veiling. Motto van het evenement, dat vier jaar geleden voor het eerst werd georganiseerd, is Deel je Passie met AB.

AB nodigt Aalsmeerders uit om 's middags op het podium hun kunsten te vertonen. Muzikanten, dichters, sprekers, woordkunstenaars, iedereen mag optreden. Opgeven via Christa Vogelaar (mail) of Dick Kuin (mail). De start is om 15.00 uur, het open podium is tot ongeveer zes uur. Vanaf half negen 's avond spelen er twee bands in de grote bovenzaal, Elastiek en Dazzle. Ook AB-kandidaten zullen zich muzikaal roeren, onder wie folkzangeres Helma Persoon (nummer 2), countrygitarist Dick Kuin (3) en blueszanger Jop Kluis (6).

Radiodebatten
Het lokale radiostation Radio Aalsmeer begint aanstaande zaterdag een reeks van zeven uitzendingen rond de verkiezingen. Alle partijen werken mee aan het wekelijkse programma Aalsmeer Actueel, dat te beluisteren is tussen 14.00 en 16.00 uur (terugluisteren kan ook). De presentatoren zijn Cees Wijnen, Dick de Geus en Joop de Ruiter.

Deze zaterdag is er een algemeen debat over de verkiezingsprogramma's. Op 8 februari komen aan bod jongeren en zorg; op 15 februari sport, cultuur en vrije tijd; op 22 februari bereikbaarheid en veiligheid; op 1 maart wonen; en op 8 maart de dialoog tussen burger en gemeentebestuur. Het slotdebat is op zaterdag 15 maart, over hoe de partijen de verkiezingsbeloftes financieel denken te kunnen waarmaken.

Slotdebat gemeente
De gemeente zelf organiseert één, groot, verkiezingsdebat voor heel Aalsmeer en Kudelstaart. Dat vindt plaats op dinsdagavond 11 maart. Presentatoren zijn Peter Maarsen en Wim Bartels, een duo dat een naam op te houden heeft in Aalsmeerse debatten. Locatie is zoals vanouds de burgerzaal van het raadhuis.

Voor partijen die nog inspiratie willen opdoen voor hun campagne zijn hier gratis campagnetips te vinden. Tipgever: CDA'er Jelle Beemsterboer.

Foto's: het aanplakbord op de Ophelialaan/Hortensialaan staat er nog niet; portretten van Sunny Lakerveld (PACT-kandidaat) en Jop Kluis (AB).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin