Pact pleit voor kleiner en betaalbaar wonen

Pact maakt zich sterk voor nieuwe manieren van wonen. Kleiner, minder materiaal, minder bouwkosten en dus goedkoper. Het is mogelijk volgens de oppositiepartij. Op 9 maart staat er een informatieavond in Bacchus gepland.
 
Om iedereen zonder lange wachttijd betaalbaar en prettig te laten wonen, is meer nodig dan doorstroming. Eén van de mogelijkheden die Pact Aalsmeer voor ogen staat is het klein wonen. Daar is volgens Pact een groeiende behoefte aan.
 
Redenen
Er zijn volgens Pact redenen te over om klein te willen wonen en voor de bouwwereld om klein te moeten bouwen. “De bevolkingssamenstelling verandert, de gezinsgrootte wordt steeds kleiner en het aandeel alleenstaanden groeit. Ook de manier van leven verandert. Minder geleefd door verplichtingen, verantwoordelijkheden en bezit, maar meer bepaald door de echte vrijheid om je eigen manier van leven én wonen in te richten,” aldus de partij in een persbericht.
 
Ook is volgens Pact bekend dat elke extra kamer extra belasting voor het milieu betekent: in materialen, energieverbruik, ruimtegebruik en inrichting.
 
Woonpioniers Arthur van der Lee (Mixed Media Artist) en Daniël Venneman (Architect) nemen ons mee op avontuur en vertellen over hun onderneming en  de producten en projecten die zij maken en organiseren.
 
Ook zullen zij een wat bredere kijk geven op de (on)mogelijkheden van 'Tiny Housing' in Nederland. Zij zijn nauw betrokken bij de BouwEXPO Tiny Housing die door de gemeente Almere wordt georganiseerd.
 
Wonen in containers
Een andere mogelijkheid die PACT wil onderzoeken is het wonen in containers. Het is goedkoper en de bouw verloopt sneller dan op de traditionele manier. Het is bovendien duurzaam, de containers kunnen makkelijk naar elders worden getransporteerd voor een tweede leven.
 
Het is niet voor niets dat waar de sociale woningbouw tekort schiet, wooncontainers worden ingezet voor het huisvesten van studenten, starters, vluchtelingen, statushouders en migranten.
 
Rienk Postuma projectmanager van woonstichting de Key zal aan de hand van startblok Riekerhaven nader ingaan op de vele aspecten van het huisvesten van verschillende doelgroepen in containerwoningen.
 
Het PactCafé wordt gehouden in cultureel café Bacchus, Gerberastraat 4, en is voor een ieder gratis toegankelijk. Aanvang 20:00 uur. Koffie en thee worden gratis aangeboden.

 

Eén reactie

  1. Kleiner bouwen voor een lagere eindprijs? De (hoge) stichtingskosten van woningen worden meer bepaald door opdrijving van de grondprijs (vooral door de overheid) dan door de bouwkosten van ca. 300 euro per m3 voor een standaardwoning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel