Overloper Frits Nisters net geen hulpje AB

Het scheelde verdraaid weinig. Maar het staat nog wel op de agenda onder punt R-3. De gemeenteraad zou zich donderdag in een tussendoorvergadering buigen over de “benoeming van een fractieassistent”. Maar gisteravond is besloten dat overloper Frits Nisters toch maar niet het 'hulpje' van Aalsmeerse Belangen wordt.

De bedoeling was hem te laten beëdigen als fractieassistent van AB. Nisters? Ja, dat is de nummer 9 van de kandidatenlijst uit 2010 van… PACT. Als kandidaat van de progressieve partij prijkte hij op de verkiezingspapieren. Alleen wie op officieel op de lijst staat, mag fractieassistent worden. Maar ja, in dit geval…

Letter en geest
Nisters haakte afgelopen najaar af bij PACT en stapte over naar AB. Deze partij zette hem half december op de 8ste plaats van de kandidatenlijst voor de raadsverkiezingen van maart. Naar de letter van de wet mag Nisters als oud-PACT'er bij de concurrentie aanschuiven in de officiële functie die het fractieassistentschap is (je staat net een trapje onder een raadslid). En naar de geest? Naar de geest is het niet kies. Dat vindt de VNG, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Kortom, het mag dus, maar zoiets doe je niet.

Bij voorbesprekingen tussen de fracties bleek een meerderheid moeilijk haalbaar. Er wordt over zulke persoonlijke kwesties schriftelijk gestemd. Al is de stemming anoniem, vier tegenstemmers van PACT zou Nisters sowieso aan zijn broek krijgen. AB wil voorkomen dat meer raadsleden uit onvrede of principe nee zeggen. Het punt gaat van de agenda.

5 reacties

 1. Helemaal eens met Deborah. Wie heeft dit artikel eigenlijk geschreven? Laf om je naam niet te zetten onder een stuk waarin je iemand zo probeert af te branden!

 2. Waar staat eigenlijk dat een fractieassistent op een kandidatenlijst voor de gemeenteraadverkiezingen moet staan? In de Gemeentewet zie ik het niet staan en ook in de Verordening op de ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Aalsmeer 2004 staat het niet.
  Verder vond ik op de website van de VNG geen standpunt terug over dit onderwerp.

 3. Jan Daalman heeft natuurlijk wel een beetje gelijk, de kop is kleinerend. Dat was ook wat ik dacht toen ik het stuk las. Ik ken de betrokken persoon niet, en de achtergrond niet, (ook niet na het lezen van het artikel) maar kan me niet voorstellen dat het iemand een goed gevoel geeft om zo over een mens te schrijven óf te lezen?

 4. Wij zijn bijzonder blij dat Frits Nisters ervoor heeft gekozen om lid van Aalsmeerse Belangen te worden. Hij is inmiddels fractieondersteuner en daarmee volwaardig lid van de fractie geworden. Frits staat op plaats 8 van onze kandidatenlijst.

  In de komende periode zal Frits zijn inhoudelijke motieven toelichten en uitleggen waarom hij op inhoudelijke gronden heeft gekozen om lid van AB te worden en PACT te verlaten. Hij heeft daarvoor zeer duidelijke argumenten en wij zijn ervan overtuigd dat hij daarmee veel kiezers zal overtuigen om op 19 maart 2014 ook weer AB te stemmen.

  Gertjan van der Hoeven
  Lijsttrekker Aalsmeerse Belangen

 5. En nu zegt René Martijn van AB dat er gelekt is uit wat een besloten vergadering heette te zijn. Het presidium veronderstel ik. Dan kun je wel spreken van Aalsmeerse politiek én journalistiek op z’n allersmalst. Een wraakzuchtige en schandelijke wijze van handelen. Ik mag hopen dat het lek boven water komt en dat het echte consequenties heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel