Overbeek: ‘Plezier in raadswerk weg’

Na het verrassende nieuws vanochtend dat hij terugtreedt uit de gemeenteraad, stuurde Jaap Overbeek zojuist de navolgende verklaring naar de pers.

“De informatie over mijn terugtreden als gemeenteraadslid is verzorgd door het bestuur van het CDA. Van diverse kanten ben ik gevraagd om mijn 'persoonlijke redenen' toe te lichten. Ik begrijp dat. Op dit moment volsta ik met de constatering dat 17 jaar politiek zijn tol begint te eisen.

Hoewel ik het met veel plezier en inzet heb gedaan, merk ik dat na de laatste verkiezingen en de nieuwe verhoudingen gecombineerd met een andere wijze van politiek bedrijven mij niet in de koude kleren is gaan zitten en mij het plezier in het raadswerk hebben doen verliezen. Met name de laatste maanden heb ik daar last van en heeft het ook zijn invloed op mijn privéleven en op mijn functioneren bij de Belastingdienst (Overbeek is werkzaam bij deze overheidsdienst – red.).

Het is voor mij echt een worsteling geweest, maar uiteindelijk heb ik na 17 jaar het privébelang laten prevaleren. Bij dit alles komt ook nog een gezondheidsprobleem, namelijk dat er een enkelprothese bij me geplaatst moet worden vanwege een versleten enkel. De operatie schuif ik steeds weer voor mij uit omdat het niet uitkomt. Nu moet het er maar eens van komen.

Ik heb er begrip voor dat dit niet alle vragen beantwoordt, maar ik hoop dat dit het begin van een antwoord is en dat jullie mij even de tijd gunnen om ook met mezelf in het reine te komen wat betreft deze beslissing.”

● Klik hier voor artikel van vanochtend

Foto: Jaap Overbeek (CDA) aan het woord op een raadsvergadering in december. (foto AV-archief)
 


 

4 reacties

  1. Respect voor je beslissing. Ik zal je wel missen. Door je grote ervaring, kennis en inzet maar vooral fijne persoonlijkheid ben je voor mij en andere fractieleden van PACT altijd een toetssteen geweest.

  2. Woensdagavond nog gezellig met u stemmen geteld op Nobelhof. Maar bedankt voor uw jaren inzet.

  3. Beste heer J. Overbeek. Meer vragen behoren er niet te worden gesteld aan. U heeft Aalsmeer al 17 jaar lang uw persoonlijke antwoord gegeven met uw inzet. Bedankt!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin