Oost kan fluiten naar tijdelijke Middenweg

Aalsmeer-Oost kan fluiten naar de tijdelijke Middenweg als rechtstreekse ontsluitingsroute naar de N201. Wethouder Ad Verburg heeft de gemeenteraad onlangs laten weten dat de aanleg van die weg “inderdaad onmogelijk” is na de recente uitspraak van de Raad van State (klik hier voor artikel). Dat deed hij in een beloofde, schriftelijke, reactie op vragen van oppositiefractie PACT op de raadsvergadering 2 juli.

Maar, zo voegde de wethouder eraan toe, de definitieve Middenweg aanleggen is op langere termijn wél haalbaar. Het bestemmingsplan kan daarmee uitgevoerd worden. De gemeente moet daarvoor “echter een aantal verwervingen dan wel onteigeningen” doen.

Geen alternatief tracé
Op de vraag van PACT of de gemeente een alternatief tracé voor de ontsluiting van Oost onderzoekt, laat de wethouder niet het achterste van zijn tong zien. “De ontsluiting zal vooralsnog plaatsvinden via de bestaande infrastructuur,” schrijft Verburg.

Er komt dus voorlopig geen doorgetrokken Braziliëlaan, waarmee de aanleg van een stuk tijdelijke Middenweg in de praktijk omzeild zou kunnen worden (klik hier voor artikel).

B&W beraadt zich
De kans bestaat volgens Verburg dat B&W zal afzien van verdere juridische stappen om zijn gelijk te halen in de slepende beroepszaak van Middenwegbewoner Ron Hooyman tegen de gemeente. Daarin draait het om de verkeersveiligheid van het tijdelijke tracé van de Middenweg.

Tot nu toe haalde de gemeente steeds bakzeil bij de rechter. Nu de Raad van State geoordeeld heeft, is doorprocederen in de ogen van de wethouder weinig zinvol meer. Maar zover is het nog niet, want B&W “beraadt zich” nog.

Foto's: onderaan het laatste stukje bestaande Braziliëlaan, met aan de horizon de N201; bovenaan het weggedeelte van de N201-afslag alwaar een nieuw stuk Braziliëlaan wordt aangelegd ten behoeve van het tankstation, dat links van de sloot verrijst. Op beide foto's is dezelfde grijze schuur zichtbaar, vanuit tegengestelde richting. (foto's Arjen Vos)


 

Eén reactie

  1. Misschien houdt onze gemeente Aalsmeer nu wat geld over om het geluidscherm langs de N196 weer eens schoon te maken. Voor velen in de Azaleastraat is dit het raam van de huiskamer. 20 Jaar geleden heeft onze gemeente Aalsmeer het onderhoud van de geluidschermen van de Provincie overgenomen en afgesproken dit 2 keer per jaar te doen. In de eerste jaren ging dit prima in april en september. April is dit jaar weer stilletjes overgeslagen. Elke keer moet je ze hieraan herinneren. Onlangs bericht gekregen dat dit pas in 2016 zal gaan gebeuren want het geld is op. Waarschijnlijk aan al die processen die men heeft gevoerd om hun wil er doorheen te drukken. Daar de oude N201 van de provincie was is nu de N196 waarschijnlijk ook van de provincie, dus daar een financiële bijdragen vragen, want de financiën zijn reeds opgegaan aan alle rechtzaken in deze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel