Ook Den Haag enthousiast over woningplan CDA

Het CDA-plan waarin aandacht wordt gevraagd voor woningeigenaren die in de directe omgeving van de veiligheidszone woonachtig zijn, is inmiddels ook in de Tweede Kamer besproken. Staatsecretaris Sharon Dijksma heeft toegezegd het gesprek met de gemeente Aalsmeer over een regeling aan te willen gaan. Dat meldt de Aalsmeerse afdeling van het CDA in een persbericht.

Woningeigenaren in de directe omgeving van Schiphol hebben volgens het CDA de angst dat door de toename van het vliegverkeer de waarde van hun woning in de komende tijd onder druk komt te staan. In de motie wordt voorgesteld dat deze woningeigenaren (vrijwillig) de mogelijkheid zouden kunnen krijgen om hun woning te verkopen aan een hiervoor op te richten woningstichting die de woning vervolgens niet sloopt maar weer verhuurt. Dat kan zijn aan de huidige eigenaar, maar ook aan een andere huurder. Als huurder van hun eigen woning krijgt men dan de vrijheid om op ieder gewenst moment de huur op te zeggen en op een andere plek te gaan wonen.
 
Interessant idee
Waar de Aalsmeerse gemeenteraad eerder al enthousiast bleek over de plannen, zijn diverse Kamerleden dit nu ook. CDA-kamerlid Van Helvert: “Mensen wonen ondanks alles toch graag in de directe omgeving van Schiphol. Echter, de angst om -door geluidshinder – het huis niet meer verkocht te krijgen als het een keer wél nodig is, moeten we wegnemen. Dit initiatief vanuit het CDA Aalsmeer vind ik zeer sterk. Daarom heb ik het in De Tweede Kamer voorgesteld.”
 
Inzetten op leefbaarheid
Fractievoorzitter van CDA Aalsmeer, Dirk van Willegen is blij met de Haagse aandacht: “Iedere inwoner in Aalsmeer en Kudelstaart ondervindt in meer of mindere mate hinder van het luchtverkeer, maar voorkomen moet worden dat de belangen van sommigen zo worden aangetast dat zij niet alleen gehinderden, maar ook gedupeerden worden. De Aalsmeerse politiek blijft zich inzetten voor de leefbaarheid van onze hele gemeente. Daarom is nadrukkelijk gesteld dat dit probleem voor het gebied rondom de veiligheidszone slechts één van de aspecten van de Schipholproblematiek is. Maar voor deze groep bewoners is het wel een heel belangrijke!”
 
Foto's: (VP) stijgend vliegtuig boven Aalsmeer, Dirk van Willegen, rechts, naast Ines van der Boon en Tom Verlaan tijdens een raadvergadering. (Foto's archief AV)
 

Eén reactie

  1. Verbinden /Versterken/leefbaarheid/gezondheid.
    Hoop dat het een goed resultaat gaat krijgen !

    VR GR Jacques,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin