Onderzoek naar tweede supermarkt Kudelstaart komt er

De wens om een tweede supermarkt naar Kudelstaart te krijgen, leeft al verschillende jaren binnen de gemeenschap. Eindelijk wordt er nu onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van deze wens. Dat een dorp van inmiddels 9000 inwoners nog steeds over slechts één supermarkt beschikt, wordt door diverse partijen vreemd gevonden.
 
Afgelopen donderdag is tijdens de raadsvergadering de motie over de tweede supermarkt Kudelstaart unaniem aangenomen. De motie was een initiatief van de VVD en werd mede ondertekend door CDA, PACT en HAC.
 
Geschikte locaties
In de motie wordt door de raad aan het college gevraagd om een onafhankelijk en uitgebreid onderzoek uit te laten voeren naar geschikte locaties voor een tweede supermarkt in Kudelstaart. Bij dit onderzoek worden wat de indieners betreft inwoners en ondernemers betrokken. De uitkomsten van het onderzoek moeten uiterlijk 23 mei 2017 aan de Raad worden toegestuurd.
 
Interesse
De VVD zegt bij monde van woordvoerder Teun Treur blij te zijn met het onderzoek. “Veel inwoners geven aan een tweede supermarkt in hun dorp te willen verwelkomen. Als VVD vinden we het belangrijk dat er wat te kiezen valt voor de inwoners uit Kudelstaart”.
 
Ook vanuit de ondernemers is er volgens de VVD interesse in het openen van een tweede supermarkt in Kudelstaart. “Diverse vertegenwoordigers van supermarktconcerns geven aan graag een supermarkt in Kudelstaart te willen starten,” heeft Treur vernomen.

Foto: Teun Treur schenkt fractievoorzitter Robert van Rijn koffie in tijdens de raadsvergadering afgelopen donderdag, daarnaast Dirk vd Zwaag en Marianne Vleghaar. Foto Arjen Vos.

(advertentie) 

Eén reactie

  1. Wat raar ik heb juist vernomen dat er geen enkele supermarktketen staat te trappelen om in Kudelstaart een supermarkt neer te zetten. Juist niet Kudelstaart. Dus….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin