Omwonenden Molenvliet blijven strijdbaar

Volgende week donderdag vergadert de Gemeenteraad over de mogelijke komst van een arbeidsmigrantenhotel aan de voet van de Molenvliet. De Belangenvereniging Omgeving Molenvliet doet middels een persbericht de oproep aan de politiek om het gezonde verstand te laten zegevieren.
 
“Het is een cruciale vergadering. Iedereen die wij binnen de politiek en gemeentebestuur spreken, heeft begrip voor onze zorgen en standpunten, maar vooralsnog is dit niet omgezet in daden,” aldus de Belangenvereniging in hun schrijven. Volgens de vereniging, die spreekt namens 43 omwonende gezinnen, is de VVD fractie de enige positieve uitzondering tot nog toe.
 
Verstandige beslissing
Tijdens de commissievergadering Ruimte en Economie twee weken geleden, kondigde zij een eventuele motie aan over het schrappen van de Molenvliet als locatie voor een arbeidsmigrantenhotel. “Daar zijn wij zeer voor en dat zou een verstandige beslissing zijn. We hebben alle fracties om een gesprek gevraagd om onze standpunten te kunnen toelichten. Een aantal gesprekken heeft reeds plaatsgevonden en we hopen ook op een uitnodiging van de fracties die nog niet hebben gereageerd,' aldus de vereniging.
 
Tegenargument
De Belangenvereniging maakt zich hard voor het schrappen van de Molenvliet als locatie voor een arbeidsmigrantenhotel. “Er zijn veel bezwaren en zorgen geuit door een groot aantal omwonende gezinnen,” schrijft de vereniging. Het veelgehoorde tegenargument is volgens haar dat de gemeente een convenant heeft getekend om 600 onderkomens te bieden. De reactie van de vereniging daarop is dat een convenant de gemeente niet ontslaat van de plicht tot zorgvuldig bestuur, waaronder het daadwerkelijk rekening houden met de bezwaren en zorgen van burgers.
 
Geen stand
Een convenant maakt dat volgens de bewoners niet anders, zeker waar het de veiligheid, overlast en zorgen om de leefomgeving van burgers betreft. “We horen veel argumenten die voor een rechter geen stand zullen houden, waaronder de juridische kwalificatie van het begrip wonen binnen zone 4 van het Luchthavenindelingbesluit op basis van de Wet luchtvaart,” laat de vereniging weten. De belangenvereniging hoopt echter dat er geen rechter aan te pas zal hoeven te komen. “We roepen de fracties op om zorgvuldig om te gaan met de vele ernstige bezwaren en zorgen van een groot aantal Aalsmeerse gezinnen.”
 
Foto boven: Geplande locatie Migrantenwoningen bij Molenvliet en Seringenpark.
Kaartje: Greenpark III en omgeving met locatie Migrantenwoningen (rood omlijnd). (beeld Belangenvereniging Molenvliet)

5 reacties

 1. Helemaal mee eens , tegenover mij ook wisselhuis voor Poolse werknemers, en verderop ook nog paar, aardige mensen,
  totaal geen overlast..

 2. Al enige jaren hebben wij in de Hornmeer en specifiek hoek Marsstraat, wisselende Poolse bewoners naast ons wonen. In alle vroegte gaan ze op hun gekleurde fietsen richting hun werk, en komen tegen de avond weer laat terug.
  Van overlast en overbevolking in 1 huis is totaal geen spraken, Deze mensen kleuren de buurt, net zo als wij de buurt inkleuren, ieder op zijn eigen manier en plezier..

 3. Ik geef toe 600 is misschien wat veel, maar verder toch ok locatie?

  die 43 bewoners ,wonen (waarschijnlijk) aan andere kant dijk met park ertussen.. (plus paar huizen begin Aalsmeerderweg)
  Nu wonen ze vaak met veel in 1 huis, overal verspreid door dorp, wat ook overlast kan geven..
  Zorg voor goed onderkomen , met mogelijkheid om de vrije tijd daar ook door te brengen, waar ze buiten kunnen roken en biertje drinken. plus ruime parkeer gelegenheid.
  zover mijn mening 😉

 4. TIJDELIJK is ’tijdelijke huisvesting voor arbeidsmigranten’. PERMANENT is ‘huisvesting voor tijdelijke arbeidsmigranten’…

 5. Dat de wijsheid van De Belangenvereniging Omgeving Molenvliet nu mag overslaan op alle raadsfracties waardoor voorkomen wordt dat de zoveelste rechtsprocedure ontstaat. Wanneer komt Aalsmeer eens van zijn imago “vechtgemeente” af in plaats van in harmonie met zijn burgers om te gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel