Nobel tot minimaal 2018 burgemeester

Gisteren heeft de commissaris van de Koning, Johan Remkes, in een persbericht bekend gemaakt dat de ambtstermijn van de heer Jeroen Nobel, waarnemend burgemeester van Aalsmeer, wordt verlengd. Remkes heeft na overleg met de fractievoorzitters in de gemeenteraad van Aalsmeer besloten dat de vacature van burgemeester opengesteld zal worden, nadat de inwoners van Aalsmeer in 2018 een nieuwe gemeenteraad hebben gekozen.
 
In het persbericht van de Provincie staat verder dat de waarnemend burgemeester per 18 mei 2015 is benoemd vanwege de ontstane situatie en de bestuurscultuur in de gemeente Aalsmeer. De commissaris van de Koning heeft Nobel toen de opdracht meegegeven om de oorzaken die ten grondslag liggen aan de bestuurscultuur in de gemeente Aalsmeer te verkennen of te laten verkennen en een traject initiëren dat is gericht op verbetering van de bestuurscultuur en de onderlinge bestuurlijke verhoudingen.
 
Verstevigd
De waarnemend burgemeester heeft de commissaris van de Koning deze zomer geïnformeerd dat er verbetering is, maar dat het herstel nog niet is voltooid. Gedurende de komende periode van het waarnemerschap kan het herstel volgens hem worden verstevigd. Omdat vervolgens de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 in zicht komen, is besloten dat na de verkiezingen de vacature wordt opengesteld, zodat de nieuwe gemeenteraad een profielschets voor een nieuwe burgemeester kan opstellen.
 
Rust wedergekeerd
“Het verheugt mij dat ik als waarnemend burgemeester langer een bijdrage mag leveren aan het bestuur van deze prachtige gemeente. Afgelopen maanden hebben we als raad en college stappen gezet om de bestuurscultuur en de onderlinge verhoudingen te verbeteren. De politieke rust is wedergekeerd, maar we zijn er nog niet. Komende periode moeten we hard aan de slag om ervoor te zorgen dat de bestuurscultuur in Aalsmeer blijvend verandert,” aldus Nobel in een door de gemeente afgegeven verklaring.
 
In de bijna anderhalf jaar dat Nobel waarnemend burgemeester is, zegt hij  Aalsmeer te hebben leren kennen als een ondernemende, levendige gemeente, met veel enthousiaste vrijwilligers. Een gemeenschap die het volgens hem verdient om goed bestuurd te worden.
 
Foto: Jeroen Nobel blijft minimaal nog twee jaar aan als burgemeester van Aalsmeer. (Foto's Arjen Vos)
 

 

3 reacties

  1. Lees ik het nu goed? Aalsmeer verdient het goed bestuurd te worden, dus ik blijf nog even?

  2. De beste stuurlui staan aan de wal.
    In welk bootje Dhr. Nobel wel of niet stapt, het belangrijkste blijft toch, om deze vaste koers te blijven varen, om veilig met de boot ,Aalsmeer, naar de overkant te geraken. Bij storm op zee, zullen de matrozen nu moeten laten zien, dat ze de zeemansknoop beheersen en waarnodig kunnen ontrafelen. Ik wens de kapitein en zijn bemanning een behouden vaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel