Nobel laat extern bureau politiek Aalsmeer onderzoeken

Een extern bureau gaat na het zomerreces de bestuurscultuur en de bestuurlijke verhoudingen in politiek Aalsmeer “analyseren”. Dat maakte waarnemend burgemeester Jeroen Nobel vorige week bekend in een brief aan de gemeenteraad.

Zijn bedoeling is het bureau vanaf eind augustus, wanneer het reces afloopt, aan het werk te zetten. De zomermaanden gebruikt Nobel om een bureau te selecteren.

Concrete stap
De actie van de burgemeester is de eerste concrete stap die hij zet in wat hij omschrijft als het “traject bestuurlijke verhoudingen”. Nobel is half mei door commissaris van de Koning Johan Remkes aangewezen om in Aalsmeer een impuls te geven aan verbetering van de politieke situatie.

De afgelopen maand, sinds zijn aantreden op 18 mei, heeft in het teken gestaan van “kennismaken en vooral luisteren”, schrijft Nobel aan de raad. “Inmiddels heb ik met velen van u kennis mogen maken en een gesprek mogen voeren.” Deze weken staan bezoeken aan de vijf fracties op het programma.

Geen interview
De kennismaking overigens strekt zich vooralsnog niet uit tot AalsmeerVandaag. Er stond vorige week een interview van een uur met de burgemeester gepland, maar dat werd afgezegd vanwege zijn drukke agenda. Een nieuwe afspraak op korte termijn was onmogelijk. Een kwestie van “het stellen van prioriteiten”, meldde Nobel zelf per mail.

Eind juli, na zijn vakantie, zou hij volgens de gemeente “graag” bereid zijn zich alsnog te laten interviewen. Tot een schriftelijke beantwoording van schriftelijke vragen vóór zijn vakantie was hij wel genegen – een weinig aanlokkelijke optie waar AalsmeerVandaag niet op is ingegaan.

Foto: waarnemend burgemeester Jeroen Nobel op 25 juni aan het woord tijdens de raadsvergadering. (foto Arjen Vos)

 

Eén reactie

  1. De politiek heeft het voor elkaar gekregen in Aalsmeer… Geweldig werk mensen… Een burgemeester weggepest, Cvd Koning moet er aan te pas komen, Nobel aangesteld en nu een extern bureau inhuren om te kijken hoe of wat… Nobel kruipt weg, wil geen interviews. Echt het gedrag van een puinruimer… gaat gesprekken met iedereen aan, onderzoekt, zoekt de zwakke plekken, de pijnpunten, vervolgens huur je een excuustruus in die de bevindingen extern en onafhankelijk gaat bevestigen. En vervolgens komt er een bezem… Ik zeg, goed gedaan dames en heren van de politiek… de fusie met Amstelveen komt met rappe schreden dichterbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel