‘Nieuwkoop past wel bij mij’

Dat Robbert-Jan van Duijn een keer een stapje hoger zou zetten op de politieke ladder, was te verwachten. Dat het zo snel al gebeurt is wel een verrassing. De 32-jarige CDA'er solliciteerde in september op de post voor burgemeester van Nieuwkoop. Gisteravond werd bekend dat de Aalsmeerder uit 26 kandidaten als meest geschikte naar voren is gekomen. Van Duijn volgt Frans Buijserd op die waarnemend burgemeester was.

Van Duijn had zelf ook niet gedacht dat hij deze stap al zo snel zou zetten. In een eerste reactie zegt hij: “Deze post kwam voorbij en ik vond het gelijk een gave uitdaging. Ik heb altijd gezegd dat ik niet per se burgemeester wil worden maar ik wilde wel heel graag burgemeester van Nieuwkoop worden. Het is een mooie gemeente die wel iets weg heeft van Aalsmeer. Ongeveer hetzelfde aantal inwoners, veel mensen die in de sierteelt werken, een groot verenigingsleven en een 'down-to-earthmentaliteit'. Ze hebben er zelfs een Uiterbuurtweg. Nieuwkoop past wel bij mij.”

Andere overeenkomsten met Aalsmeer zijn het plassengebied en de overlast die het dorp en de omgeving van Schiphol ervaart. De strijd die de wethouder voert tegen de groei van de luchthaven is ook in Zuid-Holland niet onopgemerkt gebleven. Zijn inspanningen leverden hem tot twee maal toe een nominatie voor de titel 'beste jongste bestuurder van Nederland'. En nu dus wordt van Duijn de jongste burgemeester van Nederland.

Spannend
Van Duijn zegt een goede klik te hebben met de vertrouwenscommissie van Nieuwkoop. “Het is natuurlijk spannend of dat ook wat de gemeente betreft wederzijds is. Maar ik heb er zin in, een goed gevoel bij en vertrouw erop dat dat goed komt.”

Met het vertrek van Van Duijn valt er een gat in het Aalsmeerse College van B&W. Door wie de opengevallen wethouderspositie straks ingevuld gaat worden weet Van Duijn nog niet. “Het is binnen het CDA en het College voor iedereen even omschakelen nu. Daar gaan we vanaf vandaag ook mee aan de slag en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.”

Tekst Arjen Vos, foto archief AV

(advertentie)

 

4 reacties

 1. Van harte gefeliciteerd Je hebt het verdiend
  We zullen je missen
  henk de vries

 2. Robbert-Jan ik wens je veel succes.
  Gefeliciteerd met je benoeming.
  Je hebt het dubbel en dwars verdiend.

 3. Als we toch aan gemeentelijke samenwerking denken..: Nieuwkoop zou een uitstekende partner zijn!!! (en dan raken we Robbert-Jan ook niet helemaal kwijt..)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin