Nieuwe wethouders geridderd van start

Willem Kikkert (links) en Dick Kuin verguld met hun onderscheiding

Door: Arjen Vos. Het lijkt de wereld op zijn kop: eerst een lintje en pas daarna aan de slag als wethouder. Maar de Koninklijke erkenning die Dick Kuin en Willem Kikkert van de burgemeester toebedeeld en opgespeld kregen, bleek bedoeld voor de verdiensten die achter hen lagen. Dit onderdeel gisteravond tijdens de installatie van raads-, commissieleden en wethouders gaf de ceremonie extra glans.

Beide heren hebben een waslijst aan verdiensten voor de raad op hun palmares. Het was niet alleen maar vanwege het zoveel jaren zitting hebben op een raadszetel. Kikkert was op een paar maanden na exact twaalf en een half jaar raadslid voor PACT en D66 en had in die hoedanigheid heel wat taken vervuld. Fractievoorzitter, lid van het presidium, agendacommissie, auditcommissie, werkgeverscommissie, vertrouwenscommissie, commissievoorzitter en lid van de Klankbordgroep Schiphol. “Je bent zo’n beetje alles geweest behalve wethouder. Die leemte ga je nu opvullen,” aldus Oude Kotte. Kikkert, liefhebber van boeken en fervent zanger van klassieke stukken, gooide er in het centrum van de raadzaal spontaan en luidkeels een riedeltje zangregels uit over hoe blij verrast hij was dat het Zijne Majesteit de Koning had behaagd.

Dick Kuin was bijna twee keer zo lang raadslid als zijn collega. Maar liefst 21 jaar en drie maanden vertegenwoordigde hij de Aalsmeerse bevolking in AB, Fractie Kuin en AA. De scheidend fractievoorzitter van Absoluut Aalsmeer was lid geweest van dezelfde commissies en groepen als Kikkert. Daarnaast vertegenwoordigde Kuin Aalsmeer ook in de Regioraad van de Vervoerregio. Oude Kotte stipte voorts zijn liefde voor muziek en wielrennen aan en dat hem nu als architect van het college een nieuwe fase wacht. De trots straalde van beide heren af. En dan moest de beëdiging als wethouder nog plaatsvinden.

Foto’s Arjen Vos 

2 reacties

  1. Gefeliciteerd Dick en Willem. Gun het jullie persoonlijk en ook nog eens in belang van Aalsmeer👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin