Nieuwe raadzaal oogst bewondering

Zaterdag werd de nieuwe raadzaal officieel geopend. Naast raadsleden, wethouders en ambtenaren, waren er ook 'gewone' belangstellenden van de partij. Aan burgemeester Nobel de eer om de nieuwe vergaderruimte officieel te openen. Kinderburgemeester Sophie deed daarna ook een woordje. Ze vroeg aan de bestuurders om vooral rekening te houden met kinderen. “Kinderen zijn namelijk wel de toekomst,” zo sprak ze.
 
De nieuwe raadzaal kan na de ingrijpende verbouwing weer vele jaren mee. Vrijwel alles is vernieuwd. Van het tapijt tot het plafond en van de muren tot de ramen. Veel nieuwe snufjes zijn er in de zaal verwerkt. De rolgordijnen gaan automatisch, in plaats van beamerschermen zijn er zes breedbeeldtv's waarop zowel tekst als beeld getoond kan worden en ook de geluidinstallatie is totaal vernieuwd.
 
Comfortabel
Het bijwonen van vergaderingen is voor het publiek een stuk aantrekkelijker gemaakt. De stoelen hebben plaatsgemaakt voor banken voorzien van dikke comfortabele zittingen. Maar de gang naar het raadhuis hoeft feitelijk niet meer gemaakt te worden want dankzij de techniek is het mogelijk de vergaderingen thuis met beeld en geluid via de live-stream te volgen.
 
Zicht op lijfspreuk
Opvallend is dat het wapen met de spreuk 'Retine Quod Habes' van plek heeft geruild met de klok. Zo heeft de hele zaal, inclusief publieke tribune nu zicht op de lijfspreuk van Aalsmeer: 'Behoud wat ge hebt'. Of de gemeente daarmee een statement heeft willen maken of dat het wapen uit praktische overweging met de klok gewisseld is, werd niet direct duidelijk.
 
Kinderziektes
Een paar aanpassingen zullen nog wel nodig zijn om de raadzaal helemaal perfect te krijgen. Zo klaagden sommige aanwezigen op de tribune over het geluid dat niet helemaal het juiste volume had, ging het achterste rolgordijn niet omlaag en was de achterste glasplaat op de gaanderij tijdens de montage in craquelé veranderd. Het zijn kinderziektes die er binnenkort vast allemaal uitgehaald worden.
 
Foto's: (boven:)Victoria, het dochtertje van raadslid Sunny Lakerveld, vermaakt zich met de geluidsapparatuur, (midden:) een goed gevulde zaal luistert aandachtig naar de burgemeester, (onder:) een van de glasplaten is al direct aan vernieuwing toe.
Foto's Arjen Vos

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin