Minister komt praten over Schiphol

Dat de hartenkreet van de gemeenteraad al zo snel zou worden ingewilligd, hadden vermoedelijk maar weinigen gedacht. Maar komende maandag komt minister Cora van Nieuwenhuizen naar Aalsmeer om met de burgemeester, de wethouder, inwoners en ondernemers te praten over Schiphol.

Het doel van dit werkbezoek is om in gesprek te gaan over de kamerbrief van 5 juli waarin het kabinet aangeeft dat: 'Schiphol na 2020 in kleine stapjes kan groeien, maar dat die groei niet vanzelfsprekend is. Alleen na aantoonbare vermindering van de hinder voor omwonenden, krijgt Schiphol in ruil wat extra ruimte'.

Serieus
In die kamerbrief staat ook aangekondigd dat de minister op basis van gesprekken met diverse betrokken partijen, plannen voor de middellange termijn uitwerkt. Voor de minister van Infrastructuur en Waterstaat is het vanuit Aalsmeer afgegeven signaal met de motie 'Leefbaarheid op één' kennelijk zo serieus dat ze er geen gras over laat groeien en maandag al deze kant op komt.

Volgens de berichtgeving wordt het een 'vrij gesprek' waarbij het zal gaan over wonen en ondernemen nabij Schiphol, geluidbelasting, hinderbeleving luchtkwaliteit en mogelijkheden voor compensatie van overlast.

Er wordt exact 55 minuten voor het gesprek uitgetrokken.

Foto's: Cora van Nieuwenhuizen. Foto's Rijksoverheid

(advertentie)

 

 

9 reacties

 1. inderdaad meneer wijnen oosteinderweg 287 .redelijk ver van de aalsmeerbaan. ik had mijn ruimte pal onder de aalsmeer baan graag beschikbaar gesteld. gratis zelfs.het gesprek zou 2 sep zijn .ineens is het vervroegd. vreemd. eerlijk gezegd heb ik hier weinig vertrouwen meer in. trouwens waar blijft de video gemaakt door de gemeente. toch blijf ik robbert jan steunen henk de vries

 2. HR. Fransen,

  Hopelijk ben je betrokken geweest bij de locatie keuze.

  zo ver ik begrijp niet onder de AALSMEERBAAN.

 3. JAMMER DAT ER EXACT 55 MINUTEN GEPLAND STAAT,
  vele bezwaar makers zullen NU niet aan het WOORD
  KOMEN

 4. Lees het commentaar van Stamtafel Aalsmeer met enkele suggesties voor stil protest

 5. Zolang het internationaal is vastgesteld dat vliegen en varen niet meetelt in de vervuilingscijfers van het akkoord van Parijs, zal men alleen de noodzaak zien van mee blijven groeien in de ratrace naar de hel om lokaal (nationaal) economisch gewin. De club van Rome schreef ooit eens: “Als we voor onze economie ons vruchtwater moesten bevuilen, dan bevuilden we dat ook”. Het is waar. De minister kan dat niet veranderen. Het is dus zinloos om daar naar toe te gaan om uw proteststem te laten horen. U en de Minister staan machteloos.

 6. Ik heb aan veel dingen mee gewerkt wat betreft Schiphol. Position papers. t.v. en radio. Alle beetjes helpen. Kreeg een uitnodiging voor een video van 2 minuten. Op papier wilde ik wel mee werken. heb ook nog foto,s van schade veroorzaakt daar Schiphol.Bij mij mogen ze vliegtuigen komen filmen maar wel als ze landen. komen ze als een paar kleine vliegtuigen op stijgen. totaal geen beeld van de werkelijkheid. heb 2 maanden geleden een e.mail gestuurd naar het hoofdkantoor van de v.v.d. geen reactie. nu komt maandag van nieuwenhuizen naar Aalsmeer. Aanwezig mensen van de gemeente bewoners en mensen van B.W.A. Lekker achteraf in een zaaltje.geen last van vliegtuigen kan rustig door blijven praten wat wij al jaren niet meer kunnen.nee ze moet naar mensen pal onder de aalsmeerbaan .die dagelijks herrie ondervinden als de vliegtuigen landen Aalsmeer ontvangt miljoenen van .s.l.s. Onder andere geld van het ministerie van cora. Wel geld aan pakken vervolgens te keer kaan. een beetje dubbel. toch wens ik alle mensen veel succes maandag. we blijven vechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin