Mensen achter de cijfers

Omdat de discussie over Schiphol altijd over aantallen vluchten, geluidscontouren en decibellen gaat, wilde wethouder Van Duijn eens een ander geluid laten horen. Of beter gezegd: laten zien. En dus rolde er op zijn initiatief in januari 2018 een 'position paper' van de pers waarin de mensen achter de cijfers zichtbaar werden gemaakt.

Afgelopen donderdag, tijdens de extra raadsvergadering over de voorgenomen groei van Schiphol, werd duidelijk dat er nog veel meer gezichten dan getoond in het 'paper' last hebben van vliegtuigen. Sommige deels verstopt achter stofmaskers, maar allemaal gemeen dat ze het genoeg vinden en dat ze daar rond voor uit durven te komen. Aalsmeerders protesteren niet snel. Dat donderdag zoveel mensen de moeite namen om hun stem te laten horen en hun gezicht te laten zien, geeft aan dat er een grens bereikt is. Het tegengeluid: 'Wij pikken het niet meer' is van de gezichten af te lezen.

Foto's Arjen Vos. Zie ook de gallery onder de advertentie van ijssalon/chocolatier Martinez

(advertentie)

4 reacties

  1. Vanavond Donderdag 18-7 om 18.15 NPO 1 in een vandaag Aalsmeerders aan het woord over de groei en overlast Schiphol

  2. In Aalsmeer hebben we al jaren de Vereniging Behoud Woongenot Aalsmeer (B,W.A.) Nu ook een vereniging in Kudelstaart. Hoorde ook een vereniging op de Uiterweg. B.W.A bestaat al jaren en vecht ook voor Kudelstaart en de Uiterweg. Eén vereniging is genoeg voor Aalsmeer. Ga samen met B.W.A. Hoe meer leden hoe meer geld om te procederen tegen Schiphol. Word allen lid van B.W.A.

  3. Ik hoop het beste; Schiphol moet het eerst verdienen, maar tot op heden was het zo; als Schiphol tegen de milieugrenzen aanloopt worden de grenzen verruimd.

  4. Het kwartje is ook gevallen bij de redactie van AalsmeerVandaag met de toon van dit artikel dat het brede gevoel bij de Aalsmeerse bevolking dat de grenzen bereikt zijn van het vliegverkeer. Het artikel over de inspraakavond vond ik een beetje badinerend over het protest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin