Meedoen aan workshop vergadermodel raad

De gemeente roept bewoners op mee te doen aan een “interactieve workshop” over het vergadermodel van de gemeenteraad. Hoe denken ze over de raadsvergadering en het rondetafelgesprek van de raad? De raadsleden mogen er vanzelfsprekend hun zegje over doen, maar in een speciale workshop mogen ook burgers meepraten. In die sessie zitten ze zij aan zij met vertegenwoordigers van de lokale media.

Het huidige vergadermodel is eind maart ingevoerd. Het zou na een halfjaar geëvalueerd worden. Nieuwste element in het model is het rondetafelgesprek, een gespreksplatform waarin behalve raadsleden zelf burgers, vertegenwoordigers van instellingen en bedrijven en gastsprekers aan de raadstafel plaatsnemen. Dit om raadsleden direct en beter van informatie te kunnen voorzien.

Belangrijke rol
In een persbericht dicht de gemeente het rondetafelgesprek een “belangrijke rol” toe. Raadsleden kunnen “horen wat er in de samenleving leeft”. Tot nu toe is het nieuwe vergadermodel geen succes, blijkens reacties uit alle politieke hoeken. De gemeente wil snel naar een beter model, liefst vanaf januari 2015.

De workshop voor burgers en pers vindt plaats op dinsdag 2 december. Locatie is het gemeentehuis, tijdstip: van 17.00 tot 18.30 uur. Aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst behandeld. Ieders inbreng wordt anoniem verwerkt, belooft de gemeente. De uiterste aanmelddatum is 25 november.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht bij de griffie, telefoon 0297 387515 of mail.

Eén reactie

  1. IK KOM. Een uitgelezen kans om als betrokken en actieve burger, mee te praten en te denken met de politiek. Alleen mijn ervaring met het begrip PARTICIPATIE SAMENLEVING heb ik persoonlijk de afgelopen maanden nog bij de politiek gemist. Maar goed, elk nieuwe kans biedt ook weer nieuwe mogelijkheden, dus… Bedankt voor de uitnodiging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel