Meedenken over afvalstroom

Gemeente Aalsmeer wil graag van u weten hoe uw ideale afvalkinzamelsysteem eruit ziet. De rijksoverheid heeft alle gemeenten in Nederland de opdracht gegeven om de hoeveelheid restafval drastisch te verminderen én afval goed te scheiden. Dit onder het motto: 'Van afval naar grondstof'.
 
De landelijke doelstelling is maximaal 100 kilo restafval per inwoner per jaar in 2020 en 30 kilo per inwoner per jaar in 2025. Gemiddeld biedt een inwoner van gemeente Aalsmeer nu nog jaarlijks 194 kilo restafval aan via de containers voor restafval en de milieustraat.
 
Het totale afvalaanbod van huishoudens moet dus omlaag en de afvalscheiding beter om de landelijke doelstelling te halen. De gemeente wil deze opdracht samen met u oppakken. Als inwoner kunt u aangeven hoe uw ideale inzamelsysteem eruit ziet door een digitale vragenlijst in te vullen. Dit kan tot4 november 2019 via aalsmeer.nl/afval. De vragenlijst kan ook op papier ingevuld worden. Deze is af te halen en weer in televeren bij de receptie op het gemeentehuis. 
 
Bewonersbijeenkomsten
Adviesbureau JMA organiseert namens de gemeente drie bewonersbijeenkomsten. Hier wordt ingegaan op de doelstellingen die er liggen en gebrainstormd met de aanwezigen over hoe de hoeveelheid restafval omlaag kan en de service voor grondstoffen beter kan. De bijeenkomsten vinden plaats op:
 
·     Vrijdag 8 november 2019, 15.30-17.00 Dorpshuis Kudelstaart: Kudelstaartseweg 239, inloop vanaf 15.00
·     Dinsdag 12 november 2019, 19.30-21.00 De Oude Veiling: Marktstraat 19, inloop vanaf 19.00
·     Donderdag 14 november 2019, 19.30-21.00 The Beach: Oosteinderweg 247A, inloop vanaf 19.00
 
Gastlessen
Naast dit traject verzorgt JMA ook gastlessen op scholen in Aalsmeer en Kudelstaart om zo de ideeën op te halen die de kinderen in de gemeente hebben over afvalinzameling.
 
Tekst gemeente Aalsmeer, foto's archief AV
 
(advertentie)
 
 

 

Eén reactie

  1. Ga eerst eens kijken bij de glasbak en textiel containers, daar wordt elke week hopen grof en ander vuil gedeponeerd.
    De gemeent haalt het gewoon op! Misschien ook iets voor ons?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin