Marieke van Duijn (PvdA) verslaat Hermen de Graaf (CDA)

Marieke van Duijn (PvdA) heeft Hermen de Graaf (CDA) verslagen. Toch nog een 'opsteker' voor de in aanhang afkalvende sociaaldemocraten gisteren bij de statenverkiezingen. Van Duijn kreeg in Aalsmeer 599 voorkeursstemmen, De Graaf 'slechts' 568.

Opvallend, en wellicht tekenend voor de plaatselijke populariteit van de PvdA, was dat Van Duijn haar lijsttrekker overklaste. De hier relatief onbekende Tjeerd Talsma, die gedeputeerde van onder meer Metropoolregio Amsterdam is, kwam met een score van 296 niet eens tot de helft van haar stemmental. Sterker nog, Van Duijn harkte 60% van alle Aalsmeerse PvdA-stemmen (997) binnen.

De Graaf moest zich bescheidener opstellen. Talsma's collega-lijsttrekker en -gedeputeerde Jaap Bond (CDA), hier geregeld actief (een week geleden liep hij nog rond op @BorrelAalsmeer in Welkom Thuis), wist de Kudelstaarter met gemak te verslaan. Bond finishte op 811 stemmen.

Litjens blijft populair
Maar er is een derde die in het rijtje 500+ past. Dat is de onontkoombare VVD'er Pieter Litjens, oud-burgemeester en -kamerlid en thans wethouder in Amsterdam. Hij haalde, als lijstduwer, liefst 522 stemmen. Dat aantal is weliswaar een kwart van wat lijsttrekker en gedeputeerde Elisabeth Post haalde, maar Litjens was daarmee wel afgetekend de tweede stemmentrekker van de liberalen. Hoezo blijvend populair!

Behalve Van Duijn, De Graaf en Litjens stonden er nog vier plaatsgenoten op de diverse kandidatenlijsten voor de PS-verkiezingen. Rik Rolleman (D66, kandidaat nummer 35) kreeg 171 stemmen, Judith Keesen (CDA, 23) was goed voor 148 stemmen. Roberto Schols (50Plus, 16) haalde er 111 en Jan Swijnenburg (ChristenUnie-SGP, 33) sloot de rij met 65.

Foto's: (van boven naar onder) Marieke van Duijn, Hermen de Graaf en Pieter Litjens. (foto's AV-archief)
 

Eén reactie

  1. Marieke gefeliciteerd. Ik hoop dat je Aalsmeer hoog houdt in de Provincie. Dan doen wij dat als ‘Kritisch Denkende Burger’ ook, ter plaatse hier in Aalsmeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin