Lookman daagt wethouder uit voor radiodebat

In een open brief daagt Dick Lookman wethouder Gertjan van der Hoeven uit een debat met hem te voeren in een live uitzending van Radio Aalsmeer. Gevraagd om een reactie op een artikel vrijdag rond Lookman – die sprak van leugens, schending van de ambtseed en onbehoorlijke bestuur van B&W – had de gemeente laten weten open te staan voor een gesprek met de Kudelstaarter. In dat artikel had Lookman juist aangegeven dat het voor een gesprek “te laat” was. “Er is geen vertrouwen meer,” zei hij. Bij nader inzien, omdat Radio Aalsmeer het verzoek doet, is Lookman nog één keer tot een gesprek bereid. De gespreksleider wordt Berend Vollmuller.

Zie Lookmans open brief in Lezerspost.

Foto: Dick Lookman. (foto AV-archief)

6 reacties

  1. @PaulLookman Paul, ik ben teleurgesteld. Een unieke kans voor de wethouder om de uitgestoken hand aan te pakken. Jammer. Helaas kan ik er verder ook weinig aan doen.

  2. Met verbijstering las ik het commentaar van Dick Lookman waarin hij ons bijpraatte over de weigering van de wethouder om met hem publiekelijk in discussie te gaan. Ik heb vaak de indruk dat de wethouders zelf niet beseffen dat zij het zijn die zoveel commotie veroorzaken. Hoe lang wordt nog getolereerd dat deze bestuurders zich overal schouderophalend vanaf kunnen maken?

  3. @Erik Abbenhues. U zou het klasse vinden als wethouder Van der Hoeven ingaat op het voorstel van Radio Aalsmeer voor een debat Lookman-VanderHoeven. Ik deel uw mening. Maar hoe beoordeelt u nu het “njet” van de wethouder?

  4. De “inkt” van dit artikel was nog niet droog of wethouder Gertjan van der Hoeven liet Dirk Box al telefonisch weten dat hij niet zal meewerken aan een debat met mij op Radio Aalsmeer. Als ik dat doe moet ik ook met andere inwoners in openbaar debat en dan is het hek van de dam, aldus de wethouder. Daar waar de wethouder op 6 maart nog openbaar aanbiedt met mij “in gesprek te gaan” en aanvoert dat ik daar “helaas niet op in ga”, is het dus de wethouder die een [openbaar] debat met mij over een zaak waar geen enkele geheimhouding op ligt, uit de weg gaat. Het is Han Carpay nooit gelukt de wethouder te strikken voor een interview. Ik herinner aan Carpay’s column van 3 mei 2014 getiteld “Kom op, Gertjan!” en met name het gedeelte “Het draait inmiddels allemaal om de integriteit van onze lokale bestuurders. Zijn ze te vertrouwen? Spelen ze een eerlijk spel? Maken ze hun voorbeeldfunctie waar?” Wat mij betreft kunnen deze vragen vandaag definitief worden beantwoord.

  5. Ik kan mij niet voorstellen dat een man als de heer Van der Hoeven die bekend staat om zijn grote parate (dossier)kennis, erudiet en zeer welbespraakt is en altijd manmoedig de gemeenteraad trotseert, niet zou durven ingaan op de uitnodiging van de heer Lookman. Weigering zou mijns inziens een enorm gezichtsverlies voor hem zijn.

  6. Ik zou het klasse vinden als de wethouder Van der Hoeven in zou gaan op het verzoek van de heer Lookman. Hopelijk met als gevolg de kou uit de lucht. Duimen dus…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel