Lezerspost: ‘Laat Flora staan’

De tien meter hoge pilaar waarop lentegodin Flora prijkt, staat niet zomaar op de plek waar ze in 1962 is neergezet. Dus om haar zomaar te verplaatsen naar het midden van het Raadhuisplein zoals wordt voorgesteld in de Centrumvisie, gaat architect Joop Kok veel te ver. Verder pleit hij voor het 'microtondes' in plaats van het Raadhuisplein en Van Cleeffkade als 'megarotonde' te gebruiken. In de rubriek 'Lezerspost' geeft Kok zijn visie op de plannen die vanavond in de Commisievergadering Ruimte en Economie besproken worden.

Foto Tobias Rothe

(advertentie)

 

Eén reactie

  1. Beste Joop
    Feit: Ongeveer 80% van het publiek komt vanaf Zuid en Kudelstaart naar het dorp.
    Stel dat ongeveer 30% daarvan naar Lidl toegaat en de rest door naar het dorp en/of de van Cleeffkade op.
    Dwz dat in jouw plan bij Lidl vóór die 30% verkeer vanuit Zuid en Kudelstaart links af moet. Dat houdt in dat het verkeer dat naar het dorp wil of de van Cleeffkade of de Uiterweg op niet verder kan vanwege dat voorsorterende verkeer voor Lidl, dat voorrang moet verlenen aan het verkeer vanaf de rotonde. Deze groenstrook moet dus een voorsorteerstrook naar Lidl worden en die kleine rotonde kan dus vervallen.
    Het verkeer het Raadhuisplein-uit kan beter over de brug de van Cleeffkade op, omdat uitgaand verkeer via de Stationsweg (zoals in jouw plan) meestal terug wil naar Zuid en Kudelstaart. En dat betekent wachten op het Raadhuisplein voor die 80% verkeer dat vanaf Zuid en Kudelstaart komt en dus voorrang heeft. Vanaf het Raadhuisplein de van Cleeffkade op en de Stationsweg naar huis kunnen ze doorrijden zonder opstoppingen: alleen de Uiterweg heeft voorrang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin