Lezerspost: ‘Groen en Rood Samen in Aalsmeer’

(Foto archief AV/Arjen Vos)

Van de gezamenlijke lokale partijen GroenLinks en PvdA ontving de redactie een ingezonden brief over de ‘lancering van een ambitieuze samenwerking’.

Op woensdagavond 11 oktober zal er een baanbrekende gebeurtenis plaatsvinden in Aalsmeer: De spectaculaire lancering van een ambitieuze samenwerking tussen de groene en rode krachten die Aalsmeer nodig heeft. Deze historische samenwerking begint als een krachtige aanloop naar de nationale verkiezingen in november, maar belooft ook daarna onze gemeentelijke politiek te beïnvloeden.

Dit opwindende initiatief begint bij de verenigde krachten van GroenLinks en de PvdA, maar het is allesbehalve beperkt tot deze partijen. We nodigen iedereen die gelooft in een groen-linkse toekomst van harte uit om zich te laten horen en mee te doen aan deze beweging.

We roepen alle geïnteresseerden, nieuwsgierigen, leden van groen-rode partijen, maar ook leden van andere politieke stromingen, organisaties en sociale bewegingen op om zich op woensdagavond 11 oktober om 20.00 uur te verzamelen in Bacchus aan de Gerberastraat in Aalsmeer. Hier zullen we samenkomen om ideeën uit te wisselen over mogelijke samenwerkingen en een eerste gezamenlijke campagne vorm te geven voor de landelijke verkiezingen op 22 november.

Tijdens deze bijeenkomst zullen we niet alleen streven naar samenwerking, maar ook diepgaande discussies voeren over cruciale onderwerpen, zoals:

 • Het waarborgen van bestaanszekerheid in Aalsmeer.
 • Lokale volkshuisvesting: hoe kunnen we dit op innovatieve wijze invullen?
 • Hoe betrekken we iedereen bij duurzaamheid en de energietransitie?

Samen willen we een krachtig front vormen om de reële uitdagingen in onze samenleving aan te pakken. Dit zal uiteindelijk leiden tot concrete maatregelen op gemeentelijk niveau, die het leven van de inwoners van Aalsmeer verbeteren op een nieuwe, groene en eerlijke manier. Een toekomst voor iedereen, van jong tot oud, en voor de generaties die na ons komen.

We heten iedereen van harte welkom op woensdagavond 11 oktober om 20.00 uur in Bacchus aan de Gerberastraat in Aalsmeer. De zaal opent om 19.30 uur, dus kom vroeg voor een kop koffie en laten we samen bouwen aan een stralende toekomst voor Aalsmeer!

4 reacties

 1. Baanbrekende gebeurtenis, spectaculaire lancering, krachtige aanloop, opwindende initiatief, krachtig front.
  Toe maar…..de schrijver van dit stuk had kennelijk aardig wat cafeïnehoudende dranken gedronken.
  En een samenkomst om gezamenlijke campagne vorm te geven voor de landelijke verkiezingen en diepgaande discussies te voeren over bestaanszekerheid in Aalsmeer en lokale volkshuisvesting.
  Waar richten jullie je nou op tijdens die bijeenkomst? Zo zijn het alleen maar heel veel woorden maar is het uiteindelijk niet rood, niet groen, maar vooral wel heel erg warrig.

 2. Oude wijn in nieuwe zakken. We hadden PACT al, maar die samenwerking is helaas beëindigd. In meneer Timmerfrans heb ik niet zo veel vertrouwen.

 3. Ik raad de mensen van de Groen-Rode samenwerking aan bij duurzaamheid ook aan eerlijke handel/Fairtrade te denken. We zijn immers een Fairtrade Gemeente in Aalsmeer.

 4. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat Frans Timmermans persoonlijk tijdens deze bijeenkomst komt uitleggen waarom de gigantische CO2-uitstoot die vrijkomt bij biomassaverbranding nota bene niet wordt gemeten. Helaas worden bomen in de Verenigde Staten en de Baltische Staten gekapt om hier als biomassa te worden ingezet. Tegen beter weten in beweert ‘baardmans’ dat gesnoeide takken het leeuwendeel uitmaken van de geslachtofferde biomassa. Het zal je voorman maar zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin