Jeroen Nobel blijft ‘waarschijnlijk’ nog jaar aan

Waarnemend burgemeester Jeroen Nobel blijft “waarschijnlijk nog een jaar” op zijn post. Er wordt “vooralsnog” in elk geval geen vacature voor een nieuwe burgemeester opengesteld. Want Aalsmeer is bestuurlijk nog niet op orde. Dat meldt de gemeente vandaag op haar website.

Tot verlenging van het waarnemerschap besloot commissaris van de koning Johan Remkes van Noord-Holland na overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad. In dat gesprek is “geconstateerd dat er eerste stappen in de goede richting zijn gezet, maar dat er ook nog werk verzet moet worden”.

Schoon schip
Remkes benoemde Nobel op 18 mei als opvolger van de opgestapte burgemeester Jobke Vonk. Dat zou, gezien de verslechterde bestuurscultuur, minimaal voor de periode van een halfjaar zijn. Nobel kreeg de opdracht mee bestuurlijk schoon schip te maken.

Over een goed half jaar, in juni 2016, praat Remkes opnieuw met de fractievoorzitters over de stand van zaken in de Aalsmeerse politiek.

(Foto AV-archief)

 

2 reacties

  1. Ooit verweet ik Jobke Vonk een ‘cordon sanitaire’ om haar wethouders te leggen. Gesteund door de voorlopige bevindingen van Eenhoorn heeft Nobel dit zelfde gedrag blijkbaar uitgebreid tot het gehele gemeentebestuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel