Is Amstelveen wel klaar met Aalsmeer?

Nadat Amstelveense wethouders klaar zijn met moddergooien richting het Aalsmeerse en het daardoor ontstane stof is neergedwarreld, lijkt Amstelveen toch niet zo klaar met Aalsmeer te zijn als andersom wel het geval is. De gemeente Amstelveen heeft een zogenaamde 'quick scan' laten uitvoeren met betrekking tot een toekomstige – hernieuwde – samenwerking met Aalsmeer. Bureau Berenschot Groep B.V. uit Utrecht kreeg de opdracht deze scan uit te voeren en rapport op te maken.

Er zijn drie scenario's denkbaar: onder nieuwe aansturing de samenwerking voortzetten; de samenwerking aanpassen of geheel stoppen met de samenwerking. Het Amstelveense college geeft de voorkeur aan samenwerken in aangepaste vorm. Hoe die aangepaste vorm er dan uit zou moeten zien, is niet geheel duidelijk, maar inwoners en ondernemers zouden hier het meest bij gebaat zijn. Amstelveen geeft te kennen graag met Aalsmeer hierover in gesprek te gaan. Op 11 december behandelt de Amstelveense gemeenteraad het collegevoorstel.

Universiteit van Tilburg
Betekent dit nu dat de Aalsmeerse hoedjes en toetertjes weer opgeborgen moeten worden? Menig Aalsmeerder bejubelde het besluit van de Aalsmeerse raad om de stekker uit de samenwerking te trekken. De gemeente wenst haar eigen identiteit te behouden en daar zit volgens Hoogleraar socioloog aan de Universiteit van Tilburg Peter Achterberg nu precies het probleem. Bestuurders gaan vaak voorbij aan de vraag of de culturen van beoogde fusiepartners wel bij elkaar passen, en of inwoners het wel willen. Dat lijkt ook hier het probleem te zijn. Aalsmeerders voelen zich overvleugeld door het 'grote' Amstelveen en hebben het gevoel dat alles besloten wordt door poppetjes die niet zo veel met Aalsmeer op hebben.

AalsmeerVandaag houdt vinger aan de pols met betrekking tot deze kwestie, ook wat betreft de positie die Aalsmeer inneemt ten opzichte van deze ontwikkelingen. RTV-Amstelveen maakte overigens een aardig filmpje over de Aalsmeerse identiteit, dat u hier kunt bekijken.

Tekst en fotobewerking: Mariëlle Wegman

(advertentie)

Eén reactie

 1. in de Amstelveense krant stelt B&W voorwaarde aan Aalsmeer en de deur blijft open tot 32 maart 2020
  wat zijn de voorwaarde::hogere bijdrage ICT/digitalisering ,,terug nemen van PERSONEEL,
  NIEUW inrichten van dienstverlening.

  Wat zijn de KOSTEN van beëindiging?????????
  beëindiging met UITHOORN waren ook kosten aan.

  daar moet schijnbaar nog over gesproken worden.
  als je de reactie van Amstelveen lees over de verkoop ENECO aandelen , dan zijn ze uit de financiele problemen

  dus OPPASSEN geblazen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel