Heijstek ‘geschoffeerd’, vooral door CDA

Bram Heijstek van eenmansfractie HAC was het zat gisteravond. Na de presentatie van de eindrapportage over de coalitievorming blunderde gelegenheidsvoorzitter Jaap Overbeek (CDA) door Heijstek over te slaan bij het reactierondje langs de fractievoorzitters. Toen de HAC'er alsnog het woord kreeg, wees hij dat af met een wegwerpgebaar.

Heijstek had het in de raadzaal helemaal gehad. Het was immers niet de eerste keer dat hij “geschoffeerd” werd. Tijdens en na de verkiezingen heeft hij dat met name vanuit de CDA-hoek ondervonden. Het CDA en HAC zijn de enige lokale partijen die opereren vanuit een christelijke grondslag.

Opeenstapeling
Op zich zijn het misschien kleine voorvallen, maar Heijstek vindt ze tekenend. Op de gemeenteraadsvergadering van 3 april, zijn eerste vergadering als nieuw raadslid, werd hij onheus bejegend door CDA-wethouder Ad Verburg. Alsof hij als nieuweling alle ins en outs van het raadslidmaatschap meteen al in de vingers zou moeten hebben.

Ook was er voor hem “geen plaats vrijgehouden” bij de tussenrapportage over de coalitievorming op 22 april. Dankzij AB'er Gertjan van der Hoeven, die er in het openbaar een opmerking over maakte, mocht hij alsnog plaatsnemen aan de raadstafel.

Poppenkast
Het stoort Heijstek dat HAC in het coalitievormingstraject “op geen enkele wijze betrokken of geïnformeerd is geweest”. In zijn ogen is er van de kant van CDA-(in)formateur Ko Weststrate “geen sprake geweest van enige objectiviteit”. “We zijn als klein jongetje behandeld en niet serieus genomen.”

HAC mag dan inhoudelijk “verder van de rest staan” – dat constateerde ook Weststrate in zijn startrapportage over de coalitievorming – er zouden “wel bruggen te slaan zijn”. “Het was op zijn minst chic geweest ons op de hoogte van de ontwikkelingen te houden.” De conclusie van Heijstek: “Gezien het resultaat hebben we het gevoel te zitten kijken naar een poppenkast.”

Meerdere kwesties
Wat de affaire Van der Laarse betreft – waarin een burger, John van der Laarse, de wethouders Ad Verburg en Gertjan van der Hoeven in een schuur/zorgwoning-kwestie gebrek aan integriteit aanwrijven – wil Heijstek graag kwijt dat er op zijn minst “een behoorlijke laag stof” overheen ligt. Maar niet integer? Dat nu beweren, voert volgens hem te ver.

Wel wijst hij erop dat er “meerdere kwesties” rond Van der Hoeven bij HAC zijn aangedragen. Daarmee gaat het om meer dan de genoemde affaire. “Van der Hoeven is inhoudelijk een toevoeging voor het bestuur van Aalsmeer. Maar ook wij kunnen niet om de rook, om de geruchten, heen.”

Extern onderzoek
Heijstek vindt dat “de onderste steen boven moet komen” in de wethouderszaak. Hij pleit voor een “breed onderzoek” door een externe partij. “Het liefst zo ver mogelijk uit de buurt om enig bloedverwantschap met Aalsmeer te vermijden. Dit om alle schijn van belangenverstrengeling voor de komende jaren te voorkomen.”

(foto's archief AV)
 

3 reacties

  1. Maar wie is Bram Heijstek eigenlijk? Is dit ook de man die vandaag in een rood busje voor de deur bij Jumbo “gratis koffie en een goed gesprek” aanbiedt. Met beslagen ramen en een slordig plakkaat van zijn partij tegen de achterruit geplakt? En waar gaat dit goede gesprek over? Zijn partij of juridisch advies? En wat is eigenlijk precies de titel waaronder Bram Heijstek juridisch advies verstrekt? Mag dit wel? Dit zijn vragen die mij bezig houden…

  2. BRAM, dat noem ik nog eens een EENMANSFRACTIE. En eentje met PIT. En nog wel een ‘nieuweling’ en hij slaat meteen de kop op de spijker. BRAM heeft helemaal geen bijles nodig. Integendeel, hij kan de ‘ouwelingen’in de politiek LES gaan geven want die ‘ouwelingen’hebben nog steeds niet in de gaten dat ze liegen als de pest. Dat wil zeggen ze kijken altijd de andere kant op als de waarheid wordt gesproken. Een eenMANSfractie die z’n MANNETJE wel staat. En hoe, door ze meteen recht voor z’n raap te vertellen waar het opstaat. ‘ Ouwelingen’ steek dat maar in je broekzak. En doe er je voordeel mee. LUISTER naar wat Bram te vertellen heeft, daar kunnen jullie nog een hoop van leren. LUISTER NOU EENS, AD VERBURG, GERTJAN VAN DER HOEVEN, JAAP OVERBEEK, KO WESTSTRATE. GEEF TOE JULLIE ZIJN HELEMAAL FOUT GEWEEST.

  3. Het CDA zou het wel eens moeilijk kunnen krijgen door deze houding aan te houden.
    HAC heeft dan maar 1 zetel, maar het kan wel van belang zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin