Heijstek bindt in, blogs weer online

De gemeente heeft er geen ruchtbaarheid aan gegeven, maar de weblogs van raadsleden en B&W zijn weer online. Alles is vandaag onveranderd herplaatst, op de bijdrage van Bram Heijstek na. De HAC-fractievoorzitter heeft een nieuwe blog geschreven, na het besloten overleg tussen de fractievoorzitters en burgemeester afgelopen donderdag. Toen is naar alle waarschijnlijkheid afgesproken dat voor weblogs op de gemeentewebsite striktere normen gelden dan voor bijvoorbeeld privéuitingen op sociale media die geheel voor eigen rekening zijn.

Twee dagen eerder, dinsdags, had burgemeester Jobke Vonk alle blogs opeens van de website van de gemeente gehaald, zonder uitzondering. Volgens haar was Bram Heijstek (HAC) over de schreef gegaan. In Vonks optiek had hij de fatsoensgrenzen overschreden door raadsleden impliciet te beschuldingen van bedreigingen aan zijn adres op sociale media.

Gemeenteraad blogt
De gemeente heeft Heijsteks nieuwe tekst vandaag letterlijk geplaatst, inclusief de diverse taalfouten. Onder het motto De gemeenteraad blogt! zijn er inmiddels vijf stukken van raadsleden te lezen.

De start was op 5 september met Wilma Scheltema (PACT), waarna wekelijks nieuwe auteurs volgden. Dat waren achtereenvolgens drie CDA'ers, Paul van Soelen, Eppo Buskermolen en Robbert-Jan van Duijn, waarna Heijstek aan de beurt was. Het vervolg is bekend.

Voor het gemak staan hieronder links naar de tot nu toe verschenen weblogs. Dit omdat ze nauwelijks te vinden zijn. Er zijn op de gemeentelijke website geen aparte knoppen met een directe link naar de blogs.

● Klik hier voor herziene weblog van Bram Heijstek. Zijn oorspronkelijke, van de site verdwenen, bijdrage staat hier te lezen, onderaan het artikel over het tijdelijk weghalen van de blogs
● Klik op de andere raadsleden voor hun weblog: Wilma Scheltema, Paul van Soelen, Eppo Buskermolen, Robbert-Jan van Duijn

Eén reactie

  1. Goed nieuws. Een goede stap naar een totaal hernieuwd politiek klimaat in de raad en bij B&W van Aalsmeer. Ik las het woord ‘vergeving’; met dit beginsel kan ieder verder. Ik las ook: ‘we staan in dienst van onze inwoners’. Met dit besef bij ieder komt het uiteindelijk toch nog goed in Aalsmeer met de politiek en zijn bestuurders. Sterkte en succes!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel