Hausse aan werkbezoeken om kiezer te paaien

Ze doen hun stinkende best om zich in de kijker te spelen bij de Aalsmeerse kiezer. Het is een en al werkbezoek wat bij de politieke partijen de klok slaat dezer dagen, vooral ter promotie van de eigen politieke club. Het CDA spant de kroon, maar ook PACT en de VVD, in mindere mate, doen mee.

AB zoekt de publiciteit niet of nauwelijks met bezoeken aan bedrijven, instellingen, verenigingen en wijken. HAC doet er niet aan en de Lijst Tas, deze weken toch al onzichtbaar, evenmin.

Vernieuwende zorg
PACT richt zich met haar bezoeken vooral op de zorg, een speerpunt in haar verkiezingsprogramma. Het gaat de progressieve partij met name om zicht te krijgen op vernieuwende concepten bij Aalsmeerse zorg- en welzijnsinstellingen. Maandag ging een delegatie langs bij Zorgvoorelkaar. Dat is een onlangs gelanceerde online marktplaats voor het vragen naar en het aanbieden van zorg, opgezet door de Vrijwilligerscentrale Aalsmeer.

PACT meldt in een persbericht dat Zorgvoorelkaar “hét bewijs” is dat de Aalsmeerse samenleving tot veel in staat is. “Het past helemaal in onze filosofie van verbinden,” zegt lijsttrekker Ronald Fransen.

Tuinbouw ruimte geven
Lokale VVD'ers reisden vorige week in Aalsmeer mee met een gezelschap rond Tweede Kamerlid Bart de Liefde en landbouwkandidaat voor het Europees parlement Wyno Zwanenburg. De oriënterende rondgang langs agrarische bedrijven en instellingen vond plaats in het kader van de raadsverkiezingen. Er waren tussenstops bij FloraHolland, Celieplant, Arcadia Chrysanten en Greenport Aalsmeer.

In een persbericht stelt de VVD vast dat de tuinbouwsector nog altijd “innovatief en concurrerend” is en bovendien “werk maakt van duurzaamheid”. “Hoe meer tuinbouwers de ruimte krijgen om te ondernemen, hoe beter,” vinden de liberalen. “Lokale en provinciale overheden doen er goed aan ze ruim baan te geven.” Doe dan ook “geen schepje bovenop nationale regels”, zo houdt de VVD gemeenten voor.

Vrijwilliger in zonnetje
De Aalsmeerse CDA-afdeling is de enige die stelselmatig werkbezoeken aflegt tijdens de vierjarige raadsperiodes. Maar zodra de lokale verkiezingen naderen, doet ze er nog een schepje bovenop.

Zo deelde het CDA afgelopen week weer een 'dank je wel'-boeket' uit aan een vrijwilliger. Ditmaal Geert Exel van VV Aalsmeer, die elke zaterdag om zes uur 's ochtends present is om te zorgen dat alles die dag voor voetballers, scheidsrechters en anderen soepel loopt. Klaar is Exel pas rond zeven uur 's avonds. “Geert is er altijd en voor iedereen,” stak lijsttrekker Robbert-Jan van Duijn de loftrompet over hem bij de overhandiging van het boeket.

Onduidelijke rol veiling
De christendemocratische partijafdeling ging verder naar zorginstelling Heliomare, voor mensen met een handicap, en bloemenexporteur Hilverda de Boer. Manager Mieke van Arem van Heliomare wees volgens het CDA op de moeilijke situatie met minder medewerkers en gekorte patiënten, maar ze zag ook kansen in de overheveling per 2015 van zorgtaken naar de gemeente. Van Duijn wees erop dat zowel gemeenten als zorginstellingen dan wel “meer zelfstandig” moeten kunnen opereren.

Ron Bos van Hilverda de Boer en de CDA'ers blikten onder meer in de toekomst van de bloemensector. Dit in de wetenschap dat er steeds nauwere directe banden groeien tussen kwekers en exporteurs, terwijl tot nu toe vooral de veiling de verbindende schakel vormde. “Hoe FloraHolland daarin een andere rol gaat spelen, is niet uitgekristallisseerd. Het zou goed zijn als daarover meer duidelijkheid komt,” aldus CDA-kandidaat Tom Verlaan in een kritische uitlating daarover in een CDA-persbericht.

Foto's van boven naar beneden: PACT'ers bij 'Zorgvoorelkaar', VVD'ers bij Arcadia Chrysanten, CDA'ers achtereenvolgens bij VVA, Heliomare en Hilverda de Boer (eigen foto's partijen)

Lees vorig bericht

Mars Bartels: ‘Just a Lidl problem’

Lees volgend bericht

Inbrekers nemen niet alles mee


5 Reacties

 • Even een vrijblijvende tip, wij hebben ook nog wel een leuke leerzame route voor een politiek werkbezoek? Een wandeling over de Hoge Dijk lopend vanaf de Aalsmeerderweg (Seringenpark) tot aan de Machineweg? En dan goed je oren en ogen de kost geven, dat hebben wij gisteren, zondag, gedaan. En dan hoor en zie je ter hoogte van de Opelgarage nog een soort van natuur zoals het vroeger was, wij werden er een beetje weemoedig van en ja ook kwaad, je ziet groene stukken gras met een schaap, een kip en nog wat oude tuinbouwkassen etc. En ja dan ga je verder lopen en komt de verloedering van het steeds meer aanwezige blik (auto’s) en hoe meer wij ter hoogte komen van onze woning krijg je de tranen in je ogen en daar is niets overdreven aan. Weg natuur en zeg maar dag om in je tuin te genieten van het lekkere weer.
  En dan viel het gisteren nog mee wat betreft Schiphol, maar dan de herrie van de N201-tunnel en de fijnstof die je 24 uur per dag tegemoet komen. Daar zijn wij in gezet zonder er zelf schuld aan te hebben. Dan moet de zomer nog beginnen, wij hebben wat geroepen maar ik zal dat hier niet herhalen. Weg het natuurlijke Greenpark waar ook wij zo’n vijf jaar terug nog op uitkeken.
  Dus mocht wie dan ook nog een uurtje over hebben? Neem dan gerust deze route, en neem het mee in de volgende 4 jaar en wie weet krijgen wij dan eindelijk eens een klein beetje aandacht voor het wonen in een inmiddels troosteloze, geluidsoverschrijdende omgeving en heeft wie dan ook een goed idee?
  Maar misschien blijven we te veel hangen in nostalgie?
  Alvast bedankt en succesvolle verkiezingen.
  Gedupeerde Oosteinderweg-bewoners.

  PS. De hr. Rolleman doet al zijn best voor Schiphol, dus daar gaat dit stukje niet over.

 • Sorry men. Van Soelen, we waren er vergeten bij te zetten: wie de schoen past trekke hem aan.

 • Inderdaad “Jump” , je bericht geldt niet voor iedereen in de politiek. Het CDA Aalsmeer/Kudelstaart gaat al vier jaar regelmatig op werkbezoek. Zeker 1x keer per maand. En inderdaad als enige partij. Dat komt omdat het CDA Aalsmeer/Kudelstaart enorm lokaal betrokken is. Ik ben met je eens dat het niet juist zou zijn als dat alleen tijdens de verkiezingscampagne zou gebeuren.

 • Charmeoffensief! Je ziet en hoort ze helaas maar 3 maanden in de 4 jaar! Ze proberen in die 3 mnd nuttig over te komen wat ze, in mijn beleving, niet lukt! Het beste wat ze kunnen doen in die maanden is werken en alle overtollige troep zoals reclameuitingen, hondenuitwerpselen en vuilnis verwijderen! GEWOON WERKEN!!

 • Mooi deze werkbezoeken, maar ze moesten er altijd zijn en niet alleen voor de Gemeenteraadsverkiezingen.
  En ook niet als het kalf al verdronken is, maar langskomen als de burger het echt nodig heeft en er misschien nog iets te redden valt.
  En misschien voor bepaalde personen een cursus communicatie en e-mails begrijpend lezen?
  Dit geldt uiteraard niet voor iedereen in de politiek .

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *