Han Carpay over Jobke Vonk

Hij zat te dubben. Han Carpay, vandaag aan de beurt met een column, had de keuze. Om er wéér niks over te schrijven of om dat nu maar eens wel te doen. Hij koos voor het eerste. De uitkomst is een pittig stukje over de eerste burger van Aalsmeer, Jobke Vonk. In juni 2013 aangetreden als eerste vrouw in die positie, maar zich moeizaam ontwikkelend.

Carpay is kritisch en beseft dat. Hij vraagt zich af of je de burgemeester op minpunten mag aanspreken. “Ik vind van wel. Ook omdat niemand anders dat doet,” schrijft hij. “Wie in de raadzaal was donderdag, kon de irritatie van de gezichten aflezen. Van de raadsleden en de dertig belangstellende burgers op de publieke tribune.”

Toch wil de columnist positief eindigen. “Hopelijk richt ze zich snel op en laat ze alle schroom varen. Kom op, Jobke! Zet je schrap!”

Eén reactie

  1. Oei Han, dat is niet mis. Maar helemaal ongelijk heb je niet.
    Na de strakke en toch ook humorvolle leiding van Pieter en Theo valt het voorzitterschap van Jobke tijdens vergaderingen nogal tegen. Te aarzelend en te vaag.
    Laten we haar nog even het voordeel van de twijfel geven, iedereen moet leren. Maar het is te hopen dat ze wat strenger en duidelijker wordt.

    Truus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin