HAC presenteert ‘Kasteel van Aalsmeer’

Vanavond presenteert Het Aalsmeers Collectief een alternatief plan voor de bouw rondom Meervalstraat en Roerdomplaan: Het Kasteel van Aalsmeer. Het zes woonlagen tellende bouwwerk is volgens HAC geschikt voor zowel ouderen, gezinnen als starters.
 
Het Aalsmeers Collectief ziet de driehoek aan de Roerdomplaan het liefst zo ruim en groen mogelijk. Voor de huidige gymzaal en het buurthuis mag hooguit een kleiner en knusser buurthuis terug komen.
 
Creatieve oplossing
Het alternatieve plan van HAC is gesitueerd op de plek van De Wegwijzer en kinderdagverblijf Solidoe. Het is een U-vormig bouwwerk, zes verdiepingen hoog en bedoeld voor jeugd, jonge stellen, gezinnen en ouderen.
 
Voor de parkeerproblematiek in de Meervalstraat heeft HAC een creatieve oplossing. HAC gaat uit van het idee dat mensen tegenwoordig in kleinere auto’s rijden waarvoor ook kleinere parkeerplaatsen nodig zijn.
 
Drie keer zoveel
Met dit plan meent HAC van tussen de 316 en de 374 woningen te kunnen realiseren. “Bijna drie keer zoveel als het college voor ogen heeft met uiteindelijk minder bebouwing,” meldt HAC in een persbericht, “er wordt namelijk gebouwd waar al wat staat en de gaten worden opgevuld. Er blijft een echt park in de Hornmeer en het kasteel wordt zo gebouwd dat de bewoners in Meervalstraat en de Beethovenlaan hun privacy kunnen behouden.”
 
De presentatie van de plannen begint vanavond om acht uur in het gemeentehuis.
 

2 reacties

  1. Is HAC niet iets vergeten ervoor te zetten?
    LUCHT kasteel.
    Maar grappig hoe iemand toch overal verstand van heeft bitterballen borrels, rechtsbijstand, woningbouw en wat nog meer. Ik zeg schoenmaker blijf bij je leest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel