HAC gehalveerd na terugtrekken ‘nummer twee’

De nummer twee op de kandidatenlijst van Het Aalsmeers Collectief (HAC), Eline Goedschalk, heeft op 28 februari aan burgemeester Jeroen Nobel bekend gemaakt dat zij afstand neemt van HAC en geen activiteiten meer voor de partij zal verrichten. Een van de redenen is dat zij onder verkeerde voorwendselen op de kieslijst van HAC terecht is gekomen. De kieslijst is zo vlak voor de verkiezingen niet meer aan te passen.

Onder deze verkeerde voorwendselen kan worden verstaan dat Bram Heijstek Goedschalk in eerste instantie onder een andere naam dan de zijne heeft benaderd voor zijn partij.

Niet integer
Burgemeester Nobel heeft raadslid Bram Heijstek aangesproken op niet integer handelen als lid van de raad. De burgemeester heeft Heijstek al meerdere keren gewezen op niet-integer gedrag. “Raadsleden hebben een voorbeeldrol in onze samenleving. In de gedragscode voor raadsleden staat dat zij respectvol met inwoners om dienen te gaan,” aldus een schrijven van de gemeente.

De burgemeester constateert dat het gedrag van Bram Heijstek jegens Eline Goedschalk in strijd is geweest met deze gedragscode. In het kader van transparantie over de integriteit van raadsleden heeft de burgemeester deze verklaring opgesteld.

Foto: raadsvergadering van juni 2017 met deelnemers aan de cursus Politiek Actief op de publieke tribune. (Foto archief AV)

(advertentie)

 

12 reacties

  1. Zegt de toekomstige ex-burgemeester tegen het toekomstige ex-raadslid…

  2. Wat een sensatiebericht. Even los van de vraag of er uberhaupt sprake is geweest van hoor/wederhoor erger ik me enorm aan het gebrek aan politieke sensitiviteit. Met het noemen van de naam Bram Heijstek ipv het benoemen van de functietitel ” “fractievoorzitter HAC” wordt hier de schijn gewekt van sensatie. Laten we het over standpunten hebben en mensen respecteren. Aalsmeer verdient een objectieve waarneming en verkiezing. Dit soort berichten hebben we al te veel gehad en gezien. Draagt nergens aan bij. Het gaat niet slecht maar kan altijd beter!

  3. Wat een sensatiebericht. Even los van de vraag of er uberhaupt sprake is geweest van hoor/wederhoor erger ik me enorm aan het gebrek aan politieke sensitiviteit. Met het noemen van de naam Bram Heijstek ipv het benoemen van de functietitel ” “fractievoorzitter HAC” wordt hier de schijn gewekt van sensatie. Laten we het over standpunten hebben en mensen respecteren. Aalsmeer verdient een objectieve waarneming en verkiezing. Dit soort berichten hebben we al te veel gehad en gezien. Draagt nergens aan bij. Het gaat niet slecht maar kan altijd beter!

  4. Als iemand het woord integriteit niet in de mond moet nemen is het wel Heijstek zelf.. De man heeft velen onlangs beschadigd zoals bekend is en is daar ook door de rechter terecht voor veroordeeld. In het bedrijfsleven zou een dergelijk persoon direct ontslagen worden. Als raadslid is dat helaas wettelijk onmogelijk.. Ik ben dan ook benieuwd of de Aalsmeerse bevolking na 21 maart nog met een dubieus figuur als Heijstek opgescheept zit.

  5. De privé problemen van deze ‘fractievoorzitter’ speelden zich eveneens af ín de raad en vanuit het gemeentehuis. “Privé”-problemen dus. Ik vind het maar wat eng dat er mensen zijn die nog steeds menen dhr. Heijstek te moeten verdedigen op dit vlak.

  6. Als we de integriteitsnorm van Jeroen Nobel als norm moeten nemen zijn ook de fracties van @VVD_Aalsmeer, @D66Aalsmeer, @glinks_aalsmeer @AalsmeerPVDA, de lijsttrekker/wethouder van @CDA_Aalsmeer, de wethouder van @AB_Aalsmeer en een raadslid van de #VVD niet-integer.

    Onzin natuurlijk, maar wel de norm van de burgemeester van Aalsmeer. Die zonder hoor en wederhoor iets publiceert.

    En de lokale pers, die loopt als een kip zonder kop achter het bestuur aan. Journalistiek bedrijven? Feiten onderzoeken? Hoor en wederhoor? Nee telegraafmentaliteit! Sensatie ten koste van een ander.

    Hier wat feiten op een rijtje:
    http://hetaalsmeerscollectief.nl/integriteitsnorm-jeroen-n…/

  7. Als je lid wordt van een partij onderzoek je die toch eerst? Van oktober tot 28 februari is wel bijna 5 maanden!! Wordt HAC niet zelf hier genaaid?

  8. In 2014 heeft het gemeentebestuur Bureau Berenschot nog wijsgemaakt., met alle gevolgen van dien voor mij, dat er geen gedragscode voor integriteit in de gemeente Aalsmeer zou zijn.

  9. Hoor en wederhoor is een goed principe en doet recht aan alle betrokkenen.
    Maar dat privé en politiek ten alle tijde gescheiden moeten blijven, vind ik niet altijd opgaan. ….want privégerelateerde zaken zeggen niets over de politieke standpunten en visie…. Als gedrag en daden ingaan tegen de normen en waarden die een partij nastreeft, dan kun je dat niet meer scheiden. Het aanzien en de geloofwaardigheid van een partij worden dan geschaad.
    Dat geldt voor politiek, maar ook voor een werkgever. Als een medewerker door zijn daden de belangen van een werkgever schaadt, zal deze dan zeker actie ondernemen.

  10. Als ik het goed heb heeft waarnemend burgemeester Nobel – in het kader van wederhoor over deze kwestie – niet gesproken met fractievoorzitter Heijstek van Het Aalsmeers Collectief.
    Een raadslid vooraf horen zou zorgvuldig zijn en mag van de waarnemend burgemeester worden verwacht alvorens deze bekend maakt dat door Heijstek gehandeld is in strijd met de gedragscode voor integriteit.

  11. #Aalsmeer Valse voorwendselen en niet integer handelen /
    Privé en politiek gescheiden houden is dat integer of moet het juist gemengd worden?

    Begrijp me niet verkeerd mijn problemen privé die mogelijk gevolgen kunnen hebben voor mijn handelen als persoon binnen de partij, ondanks dat dat uiteraard niet mijn intentie heeft, zal ik verborgen houden voor mensen die HAC steunen in de politieke standpunten.

    In 2017 heeft Het Aalsmeers Collectief met diverse mensen gesprekken gevoerd om tot een kandidatenlijst te komen. Bij deze gesprekken is openheid van zaken gegeven, met betrekking tot de privékwesties rondom de fractievoorzitter.
    Er is ook aangegeven dat de lijsttrekker het niet eens is met de private aantijgingen en daarom in hoger beroep is gegaan.

    Vervolgens is er met mensen inhoudelijk verder gesproken. Met één persoon is Het Aalsmeers Collectief op gegeven moment verder gegaan. Om een aantal zaken te verduidelijken naar elkaar is er in oktober 2017 een overeenkomst voorgelegd, welke vervolgens weken later door partijen is ondertekend. Over de inhoud van die overeenkomst en ‘partijengerelateerde’ details hebben partijen kennisgenomen en besloten dit binnenskamers te houden. Want HAC heeft juist scheiding van politiek en privé hoog in het vaandel staan, want privégerelateerde zaken zeggen niets over de politieke standpunten en visie. Datgene waar de kiezers hun vertrouwen in hebben gesteld. Net zoals uw privé niet naar uw werk meeneemt en andersom. Is dat integer of juist niet integer, wij laten de conclusie bij u, maar u kunt van ons uit gaan dat wij onze politieke standpunten blijven verdedigen in de gemeenteraad als u ons de kans daartoe geeft. U stemt op HAC en niet direct op een persoon. Er zitten meer personen achter HAC die het gedachtegoed steunen.

    Echter wordt nu de integriteit van ons bestuur en met name onze lijsttrekker ter discussie gesteld. Wij zijn dan ook van mening dat burgemeester Jeroen Nobel voor het plaatsen van zulke beschuldigingen hoor en wederhoor had moeten toepassen. Dit is niet gebeurd. Jammer. Wij hadden niets anders dan positieve goede intenties bij het aangaan van de politieke overeenkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin