Haalbaarheidsonderzoek brengt tweede super dichterbij

Het CDA-Aalsmeer/Kudelstaart zegt blij te zijn dat het haalbaarheidsonderzoek naar een locatie voor een tweede supermarkt in Kudelstaart iets concreter lijkt te worden. Het college heeft de gemeenteraad onlangs geïnformeerd dat een tweede supermarkt op de locatie van basisschool ‘De Graankorrel’ op dit moment de beste optie lijkt. Het CDA is vooral te spreken over de combinatie van wellicht een verhuizing van de basisschool naar Kudelstaart-Zuid, mogelijkheden tot de komst van een gezondheidscentrum én een verbetering van de verkeersstromen in Kudelstaart.
 
CDA-raadslid Eppo Buskermolen laat in een persbericht van de partij weten: “Wij zijn altijd voorstander geweest van de komst van een tweede supermarkt in Kudelstaart, maar hebben hierbij aangegeven niet elke locatie even geschikt te vinden. Belangrijke uitgangspunten voor het CDA zijn hierbij dat de omgeving niet al te veel overlast mag ervaren, dat de supermarkt past binnen de wijk en dat het een aanvulling en versterking is op het bestaande winkelcentrum.”
 
Slimme combinaties
Het college van B&W geeft in de raadsbrief verder aan dat de eventuele ontwikkeling van een woningbouwlocatie in Kudelstaart-Zuid ruimte geeft voor de komst van een basisschool. Een tweede supermarkt op de Graankorrellocatie is alleen mogelijk bij verhuizing van de basisschool – eventueel in combinatie met andere onderwijsvoorzieningen – naar een locatie elders binnen Kudelstaart.
 
Kudelstaart-Zuid zou hier, wat Buskermolen betreft, een perfecte locatie voor zijn. “Op die manier verdeel je de scholen beter over Kudelstaart, krijg je andere verkeersstromen is er weer een mogelijkheid om jongeren- en seniorenwoningen te bouwen én ontstaat er ruimte voor een goede locatie voor een tweede supermarkt. Daarnaast ligt er een initiatief om een gezondheidscentrum in het centrum van Kudelstaart te realiseren. Een ontwikkeling die in het snel groeiende Kudelstaart hard nodig is!”
 
Verkiezingsprogramma
Dat het CDA al langer pleit voor een extra supermarkt in Kudelstaart is volgens de partij geen geheim. In het verkiezingsprogramma ‘Altijd Dichtbij’ staat de wens duidelijk opgenomen. “We hebben als CDA-afdeling meerdere avonden georganiseerd waarbij leden en niet-leden input voor het verkiezingsprogramma konden geven. De komst van een tweede supermarkt in Kudelstaart kwam daarbij als duidelijke wens naar voren en staat dus ook prominent in ons programma. Met dit haalbaarheidsonderzoek zijn we hopelijk weer een stap dichterbij,” aldus Buskermolen.
 
(advertentie)
 

 

Eén reactie

  1. Deze discussie duurt al maanden en spitst zich steeds meer toe op de locatie waar nu De Graankorrel staat. De enige die ik hier nog nooit over gehoord heb is De Graankorrel zelf of het schoolbestuur. Ben benieuwd hoe zij hier tegenover staan. Er waren indertijd ook goede redenen voor hen om niet mee te gaan met OBS en Antonius. Ligt dit nu anders?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel