Graankorrel favoriet voor tweede supermarkt

Afgelopen zaterdag stond de bank van de VVD in Winkelcentrum Kudelstaart. Volgens de partij werden er leuke gesprekken gevoerd en flyers en oranje chocoladeharten uitgedeeld. Belangrijkste thema van de gesprekken was de plek voor een tweede supermarkt in Kudelstaart. Meest genoemd: de plek waar nu basisschool De Graankorrel staat.

In december 2016 nam VVD Aalsmeer het initiatief tot een motie met als doel een onafhankelijk onderzoek uit te voeren naar geschikte locaties voor een tweede supermarkt. Een wens die bij Kudelstaartse inwoners en ondernemers leeft. De motie werd aangenomen door de Raad waardoor het College genoodzaakt was een onderzoek uit te voeren. Inmiddels heeft onderzoek plaatsgevonden en blijken er meerdere plekken in Kudelstaart geschikt.

Diverse locaties
De vraag volgens de VVD is nu wat de meest geschikte plek is. 
Reden om in de gesprekken met de inwoners te vragen naar hun favoriete locatie. Diverse opties werden zaterdag genoemd waarmee de VVD een top 4 heeft vastgesteld.

Op de vierde plaats werd door inwoners aangegeven dat de supermarkt het beste in de nieuw te bouwen woonwijk Westeinderhage kan worden geplaatst, tussen de Bilderdammerweg en de Herenweg. Op nummer drie werd geopperd de Proosdijhal te slopen en deze te verplaatsen naar de sportvelden aan de Wim Kandeeef. Op de vrijgekomen plaats zou prima een supermarkt kunnen komen. Op de tweede plaats gaven inwoners aan dat zij een supermarkt ter hoogte van de voormalige bibliotheek, thans in gebruik als jongerencentrum, zeer geschikt zouden vinden. Het meest genoemd werd de plek waar nu basisschool De Graankorrel staat. 

VVD Aalsmeer zegt de uitkomsten van haar onderzoek te zullen gebruiken tijdens de debatten die over dit onderwerp nog gaan volgen.

Foto: de VVD-fractie op de bank in Winkelcentrum Kudelstaart. Daaronder: VVD'ers Dirk van der Zwaag en Robert van Rijn spreken een voorbijganger. (Foto's VVD)

 

Eén reactie

  1. Is er al een supermarktketen die naar Kudelstaart wil komen? Of is dit alleen maar verkiezingsgzwam? Gemeente Aalsmeer met de meeste supermarkten per inwoner..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel